Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Volkswagen Grand California predstavljen u produkcijskoj formi Reviewed by Momizat on . Kompanija Volkswagen je predstavila produkcijsku verziju koncepta California XXL koju je nazvala Grand California. Ovaj kamper je spreman za debi u Dizeldorfu u Kompanija Volkswagen je predstavila produkcijsku verziju koncepta California XXL koju je nazvala Grand California. Ovaj kamper je spreman za debi u Dizeldorfu u Rating: 0

Volkswagen Grand California predstavljen u produkcijskoj formi

Advertisement

Kompanija Volkswagen je predstavila produkcijsku verziju koncepta California XXL koju je nazvala Grand California. Ovaj kamper je spreman za debi u Dizeldorfu u Njemačkoj.

vw-california (1)

Kamper Grand California je baziran na Crafteru, a njegova ukupna dužina iznosi 5.986 mm. Svoje mjesto je pronašao iznad modela California koji je baziran na Transporteru T6.

vw-california (2)

Visoki krov je garancija da se odrasle osobe bez problema mogu uspraviti u unutrašnjosti kampera. Unutrašnjost slijedi koncept, što znači da je tu veliko kupatilo (840×800 mm), kao i ležajevi za dvije odrasle osobe i dvoje djece. Mala integrisana kuhinja se sastoji od sudopera, dva frižidera i plinskih kola. Prednja sjedišta se mogu okrenuti i pridodati ostalim sjedištima u prostoru za boravak.

vw-california (3)

Kamper posjeduje automatsko osvjetljenje posebno korisno pri odlasku u kupatilo, Bluetooth zvučnike, vanjski tuš i električni stepenik. Opciono je moguće dobiti i krevet na sprat s panoramskim krovom, klima-uređaj postavljen na krovu, kao i solarne panele za krov.

vw-california (4)

Cijena još uvijek nije poznata, ali je poznato da će ga pokretati 2,0-litarski dizelaš. Kupci će uz doplatu moći dobiti i 4Motion pogon na sva četiri točka.

Izvor: klix.ba

Komentari korisnika: