Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Vozači novog BMW-a M5 će moći putem prekidača da mijenjaju pogon sa zadnjeg na sve točkove Reviewed by Momizat on . Poznato je da veliki umovi slično razmišljaju. Najnoviji dokaz za to je činjenica da BMW i Mercedes-Benz imaju slične ideje u vezi sa tim da svoje supersedane u Poznato je da veliki umovi slično razmišljaju. Najnoviji dokaz za to je činjenica da BMW i Mercedes-Benz imaju slične ideje u vezi sa tim da svoje supersedane u Rating: 0

Vozači novog BMW-a M5 će moći putem prekidača da mijenjaju pogon sa zadnjeg na sve točkove

Advertisement

Poznato je da veliki umovi slično razmišljaju. Najnoviji dokaz za to je činjenica da BMW i Mercedes-Benz imaju slične ideje u vezi sa tim da svoje supersedane učine atraktivnijim.

bmw-5

Naime, vozači budućeg F90 M5 će navodno moći po želji da putem prekidača odaberu pogon na zadnje ili sve točkove. To je slično onome kod AMG E63 i aktiviranju takozvanog „Drift“ režima.

Ipak, još uvek se radi o glasinama. Međutim ukoliko se one ispostave tačnim, sistem će pomiriti dve struje ljubitelja M5, odnosno smiriti tradicionaliste koji su zabrinuti zbog „komercijalizacije“ u vidu integralnog pogona. Vozači će u slučaju klizavog puta moći da selektuju pogon na sve točkove, ali i pogon na zadnjoj osovini kada su vreme i put idealni.

BMW nije izdao ništa od oficijelnih informacija u vezi sa novim M5. Ipak, glasine kažu da 4,4-litarski biturbo V8 ostaje na snazi, sa oko 635 konja. Povećanje snage se svakako očekuje, jer je novi M550i xDrive već brrži od odlazećeg M5. Nevezano za agregat, šef M divizije, Frank van Mel, kaže da supersedan neće imati manuelnu transmisiju na listi opcija jer je slaba potražnja za njom.

Izvor: vrelegume.rs

Komentari korisnika: