Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

ZVANIČNO PREDSTAVLJANJE: Opel Insignia Grand Sport Reviewed by Momizat on . Nova, druga generacija Opelovog modela Insignia predstavljena je zvanično, a novi model sada nosi naziv Insignia Grand Sport Nakon više meseci najavljivanja i „ Nova, druga generacija Opelovog modela Insignia predstavljena je zvanično, a novi model sada nosi naziv Insignia Grand Sport Nakon više meseci najavljivanja i „ Rating: 0

ZVANIČNO PREDSTAVLJANJE: Opel Insignia Grand Sport

Advertisement

Nova, druga generacija Opelovog modela Insignia predstavljena je zvanično, a novi model sada nosi naziv Insignia Grand Sport

Opel Insignia Grand Sport (1)

Nakon više meseci najavljivanja i „tizer“ fotografija prototipova tokom testiranja,Opel je i zvanično predstavio novu generaciju modela Insignia, koja sada nosi naziv Insignia Grand Sport. Iako Opel ovaj model, odnosno verziju vodi kao limuzinu, u pitanju je hatchback, ili bolje reći liftback tip karoserije, sa petoro vrata.

Nova, druga generacija Insignije, čiji je dizajn inspirisan konceptom Monza iz 2013. godine, bazirana je na potpuno novoj, modularnog platformi General Motorsa koja nosi naziv Epsilon 2, a prema informacijama, omogućava uštedu u masi i do 175 kilograma u odnosu na još uvek aktuelni model.

Opel Insignia Grand Sport (2)

Međuosovinsko rastojanje je značajno povećano, čak za 92 milimetra i sada iznosi 2829 mm, što će svakako najbolje osetiti putnici u kabini, budući da je prostor na zadnjoj klupi primetno izdašniji. U odnosu na prethodnika, povećana je u ukupna dužina za 55 mm, na 4897 milimetara, što Insigniju Grand Sport delimično približava automobilima višeg segmenta.

Opel Insignia Grand Sport (4)

U enterijeru je naglasak dat na povećanju kvaliteta materijala i nivoa završne obrade, kako bi se Opelova limuzina približila premijum „igračima“, a inače bogata serijska oprema sada je još izdašnija, uključujući multimedijalni sistem, bežično punjenje za „pametne“ telefone, Wi-Fi hotspot za do sedam uređaja i povezivanje putem Apple CarPlay ili Android Auto aplikacije.

Opel Insignia Grand Sport (5)

Što se tiče motorizacije, uz novi model stiže i potpuno novi 1,5-litarski turbo benzinac od 165 konjskih snaga, „uparen“ sa šestostepenom manuelnom transmisijom. U principu, reč je o evoluciji dobro poznatog 1,4-litarskog agregata, koji se ugrađuje u novu Astru.

Uz njega, tu su i popularni 1,6-litarski i 2,0-litarski turbodizeli CDTi, a „perjanica“ u trenutnoj ponudi jeste 2,0-litarski turbo benzinac od 250 konjskih snaga, koji se isporučuje sa novom osmostepenom automatskom transmisijom, kao i pogonom na sva četiri točka.

Opel Insignia Grand Sport (3)

Zvaničan debi Insignia Grand Sport imaće na Salonu automobila u Ženevi, tokom marta naredne godine, a početak prodaje najavljen je za jun 2017. Iako cene zvanično još nisu saopštene, Opel tvrdi da se neće razlikovati od aktuelnog modela…

Izvor: topspeed.rs

Komentari korisnika: