Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Chevrolet Tahoe sa motorom iz Corvette ZR1 na prodaju Reviewed by Momizat on . Prva generacija Chevrolet Tahoe-a nije ništa naročito. Neosporivo je dobar i trajan automobil napravljen na GM-ovoj GMT400 platformi, koji je nudio razne motore Prva generacija Chevrolet Tahoe-a nije ništa naročito. Neosporivo je dobar i trajan automobil napravljen na GM-ovoj GMT400 platformi, koji je nudio razne motore Rating: 0

Chevrolet Tahoe sa motorom iz Corvette ZR1 na prodaju

Advertisement

Prva generacija Chevrolet Tahoe-a nije ništa naročito. Neosporivo je dobar i trajan automobil napravljen na GM-ovoj GMT400 platformi, koji je nudio razne motore, sve od 4.1 litarskog rednog šestocilindraša do 6.5 litarskog V8 turbo dizela.

1998-Chevrolet-Tahoe-LS9

Jedan od motora koji nikada nije bio u ponudi proizvođača za ovaj model je poznati LS9. Šteta. Međutim, jedan čovek iz Vašingtona je odlučio da upari Chevrolet Tahoe iz 1998., u vrlo dobrom stanju, sa novim LS9 motorom koji je inače išao u C6 Corvette ZR1. Rezultat je magičan.

Objavljen na sajtu „Bring-A-Trailer”, LS9 Tahoe ima najivišu ponudu (u vreme pisanja) od 22.027 dolara. Ovo je prava bagatela kada uzmemo u obzir da sam LS9 motor košta oko 21.000 dolara, ukoliko se kupi direktno sa “GM Performance Parts”. Trenutni vlasnik je kupio ovaj Tahoe 2012. godine, kada je na „satu“ imao samo 33.000 milja (53.000 km), a sada ima samo 1.886 milja više. Ovo u suštini znači da je LS9 motor prešao svoj period razrade, i da je spreman da stavi osmeh na lice sledećeg vlasnika.

Prema fabričkim podacima, LS9 motor proizvodi 638 KS i 819 Nm obrtnog momenta, ali je vlasnik Tahoe-a odlučio da promeni remenicu mehaničkog kompresora, izduvne grane, injektore, kao i da mu izmeni parametre upravljačke jedinice, kako bi nadoknadio težinu SUV-a. Fabrički četvorostepeni automatik nije menjan, ali je ojačan kako bi trpeo mnogo više snage. Ovo je vrlo očuvan primerak prve generacije Tahoe-a, a zahvaljujući LS9 motoru je ujedno i jedan od najzanimljivijih.

Izvor: dmotion.rs

Komentari korisnika: