Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

E39 BMW 540I Touring sa manualnim mjenjačem Reviewed by Momizat on . Neko bi rekao da savršena konverzija ne postoji, ali ipak, ovakvu tvrdnju odmah možemo pobiti bližim posmatranjem jednog od najsavršenijih karavana na svetu... Neko bi rekao da savršena konverzija ne postoji, ali ipak, ovakvu tvrdnju odmah možemo pobiti bližim posmatranjem jednog od najsavršenijih karavana na svetu... Rating: 0

E39 BMW 540I Touring sa manualnim mjenjačem

Advertisement

Neko bi rekao da savršena konverzija ne postoji, ali ipak, ovakvu tvrdnju odmah možemo pobiti bližim posmatranjem jednog od najsavršenijih karavana na svetu…

E39 BMW 540I  (1)

Izvlačenje motora iz modela E39 serije 5, radi postavljanja moćnog LS2 V8, može učiniti da određeni puritanci potpuno izgube razum, ali za sve ostale, ovaj prelepi karavan zvuči kao sledeća najbolja stvar pored E39 M5, ukoliko se ova transplantacija izvrši na pravi način…

Predstavljamo vam model 2002. 540i Touring koji poseduje LS2 V8 motor, uparen sa šestostepenom manualnom transmisijom, kreiranom posebno za ovaj model u kompaniji JE Import Performance of Baltimore i uz upotrebu opreme proizvođača Sikky Manufacturing. Celokupan proces konverzije takođe je uključio i modifikovanje vešanja, upravljanja, kočionog sistema i enterijera između ostalih, a šasijske komponente preuzete su sa Pontiac GTO automobila.

E39 BMW 540I  (2)

Prednji donji ram zamenjen je sa izvornim 528i komponentama koje uključuju letvu volana sa zupčanikom umesto originalnog sistema kružnih ležajeva, što je omogućilo da tjuner ugradi motor daleko pozadi i što je moguće niže.

E39 BMW 540I  (4)

Ovaj automobil je finiširan titanium srebrnom bojom iznad crnog kožnog enterijera i poseduje prednji branilk sa E39 M5, kompletiran M5 korpama, spojlerom i linijom splitera, dok se pozadi nalazi zadnji branik u stilu M-Teck linije. BBS Super RS točkovi imaju obim od 19 inča i širinu od 9 napred i 10 pozadi.

E39 BMW 540I  (3)

Enterijer automobila dolazi uparen sa ujednačenim crnim prednjim delom i kontrolnom tablom preuzetom sa E39 M5 modela i šalt heblom kompanije Raceseng, dok je ostatak ostao fabrički.

Ovaj posebni model od kreiranja nije bio garažiran, ali deluje da je veoma interesantna zamena LS2 motora i njegova ugradnja u predivni E39 Touring zaista odrađena sa velikom preciznošću. Vlasnik je svoju unikatnu kreaciju nedavno postavio na tržište polovnjaka, a model je dobio cenu od 14.000 dolara.

Izvor: autoexclusive.rs

Komentari korisnika: