Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Honda S2000 je donirala motor za ovaj BMW M3 E30 Reviewed by Momizat on . Neki će ovakav pothvat nazvati bogohuljenjem, drugi će mu se diviti, ali u pravu će biti i jedni i drugi, no, ako zanemarimo filozofije i pogledamo čiste brojke Neki će ovakav pothvat nazvati bogohuljenjem, drugi će mu se diviti, ali u pravu će biti i jedni i drugi, no, ako zanemarimo filozofije i pogledamo čiste brojke Rating: 0

Honda S2000 je donirala motor za ovaj BMW M3 E30

Advertisement

Neki će ovakav pothvat nazvati bogohuljenjem, drugi će mu se diviti, ali u pravu će biti i jedni i drugi, no, ako zanemarimo filozofije i pogledamo čiste brojke jasno je kako se vlasniku mora odati priznanje.

BMW M3 E30 (1)

Tuning je u svakom pogledu uspio. Ovaj BMW M3 E30 osjetno je žešći i uzbudljiviji od serijskog modela. Dakle, komplet modifikacija je dobro osmišljen, a rezultat je postignut.

BMW M3 E30 (2)

Honda S2000 u serijskom formatu koristi 2-litrenog atmosferskog 4-cilindraša koji razvija 240 KS. Upravo je zbog visoke specifične snage ovaj motor godinama bio mokar san svih fanova japanskog proizvođača. No, kad ga je glavni akter ovog projekta odlučio ugraditi u svoj BMW M3 E30 dodao mu je turbopunjač.

BMW M3 E30 (3)

BMW M3 E30 (4)

Naravno, preinaka atmosferskog motora u turbo nije nimalo jednostavna niti jeftina, ali konačan rezultat je povećanje snage sa 240 na 365 KS. Prema navodima vlasnika, s drugom mapom ECU-a mogao bi razvijati i 450 KS.

Izvor: autopress.hr

Komentari korisnika: