Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Manhart nudi Mini Cooper s više od 300 konjskih snaga Reviewed by Momizat on . Poznata njemačka tuning kuća opet se 'pozabavila' jednim atraktivnim modelom, Mini Cooperom JCW te ga preinačila do čak 300 konjskih snaga Tražite gradski autom Poznata njemačka tuning kuća opet se 'pozabavila' jednim atraktivnim modelom, Mini Cooperom JCW te ga preinačila do čak 300 konjskih snaga Tražite gradski autom Rating: 0

Manhart nudi Mini Cooper s više od 300 konjskih snaga

Advertisement

Poznata njemačka tuning kuća opet se ‘pozabavila’ jednim atraktivnim modelom, Mini Cooperom JCW te ga preinačila do čak 300 konjskih snaga

manhart-mini (1)

Tražite gradski automobil koji ponekad možete izvesti i na stazu? Mini ima rješenje za vas, verziju John Cooper Works. Ona razvija 231 konjsku snagu i 320 Nm okretnoga momenta te postiže ‘stotku’ za 6,4 sekundi. Naime, ako vam ni ta snaga nije dovoljna u gradskome mališanu, njemački ‘tuner’ Manhart će se pobrinuti za to.

manhart-mini (2)

Manhart je poznat po tome što iz odličnih sportskih modela uvijek može izvući još malo ‘konja’ pa je odlučio uzeti u ruke i Mini Cooper JCW. Modificirani model je nazvan Mini F300, a na 2,0-litreni motor dodaje novi hladnjak stlačenoga zraka (poznatiji kao intercooler), novu mapu i sportski ispušni sustav Remus. S takvim modifikacijama gradski mališan će sada razvijati 300 konjskih snaga i 470 Nm okretnoga momenta.

manhart-mini (3)

No nije sve u preinakama motora pa je njemačka tuning kuća nadodala još nekoliko sitnica da bi se automobil mogao nositi s takvom snagom. Samo neke od njih su npr. prilagodljive KW suspenzije, stabilizatori napravljeni iz karbona te 19-inčni alunaplatci. U unutrašnjosti je automobil obogaćen kvalitetnijom kožom i alcantarom te je sve ušiveno zlatnim koncem.

manhart-mini (4)

Mini F300 se s takvim modifikacijama može pohvaliti sa 6,2 sekunde do 100 km/h, što nije pretjerana razlika, ali zato do 200 km/h juri za samo 20,5 sekundi, što je čak 4,3 sekunde brže od standardne verzije.

Izvor: autostart.24sata.hr

Komentari korisnika: