Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Najopakiji Golf stigao u Las Vegas Reviewed by Momizat on . Najbrojnija konjica trenutno stoluje u Las Vegasu, a na tamošnjoj SEMA-i zapažen nastup ima Volkswagen. Njemački gigant odlučio se Amerima predstaviti na malo d Najbrojnija konjica trenutno stoluje u Las Vegasu, a na tamošnjoj SEMA-i zapažen nastup ima Volkswagen. Njemački gigant odlučio se Amerima predstaviti na malo d Rating: 0

Najopakiji Golf stigao u Las Vegas

Advertisement

Najbrojnija konjica trenutno stoluje u Las Vegasu, a na tamošnjoj SEMA-i zapažen nastup ima Volkswagen.

APRRLMS1200

Njemački gigant odlučio se Amerima predstaviti na malo drugačiji način pa je uz nekoliko sportskih modela uključujući itekako brzu Jettu predstavljen jedan od najmoćnijih Golfova. Predstavlja ga APR, a radi se o bolidu spremnom za stazu. Osim zaštitnog kaveza, protupožarnog sustava i trkaćih sjedala RLMS je postavljen na osnovu Golfa R.

APRRLMS1201

I doista, ispod poklopca je i dalje 2.0 TSI, ali sada s novim turbo kitom. Prevedeno, umjesto 300 razvija 544 KS, ali i 642 Nm. U APR-u tvrde da će RLMS ubrzati do 225 km/h za 15 sekundi brže od R izvedbe, a četvrt milje odraditi u manje od 10 sekundi. Sasvim dovoljno da se opravda agresivan izgled dobiven ugradnjom widebody kita, ralice i Toyo pneumatika.

APRRLMS1203

Recimo i kako je serijski Golf R blizu umirovljenja, ali i da je nova izvedba poodmakla s razvojem. Navodno će preuzeti hibridnu arhitekturu, a ostaje i 2.0 benzinac. DSG mjenjač i pogon na sve kotače su zlatni standard, a sada će im se upariti do maksimalno 400 KS.

Izvor: index.hr

Komentari korisnika: