Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Novi Ruf SCR sa 510KS Reviewed by Momizat on . Dok samoproglašeni novopečeni kvazi ‘stručnjaci’ za električne miksere (električne automobile) nazivaju automobile kao što je Ruf SCR ‘konzervom’ i ‘dinosauruso Dok samoproglašeni novopečeni kvazi ‘stručnjaci’ za električne miksere (električne automobile) nazivaju automobile kao što je Ruf SCR ‘konzervom’ i ‘dinosauruso Rating: 0

Novi Ruf SCR sa 510KS

Advertisement

Dok samoproglašeni novopečeni kvazi ‘stručnjaci’ za električne miksere (električne automobile) nazivaju automobile kao što je Ruf SCR ‘konzervom’ i ‘dinosaurusom’, najbolje sami govore o sebi.

ruf (1)

Dok danas električne automobile sklapaju već i deca u osnovnoj školi, a neki i u vrtiću, s klasičnim automobilom to teško mogu i oni na fakultetu. Inženjersko znanje mora da bude puno veće i kompleksnije za izradu takvog automobila, nego elektromobila. To se često zaboravlja u instant potrošnji…

Na auto salonu u Ženevi jedan automobil je posebno zainteresovao istinske ljubitelje automobila i tehnike. Novi Ruf SCR na najbolji mogući način pokazuje znanje i veštinu konstruisanja, pa je na skoro savršeni način pomirio staro i novo, i to u doteranom retro obliku legendarnog Porschea 911. Automobil je prerađen i ispod karoserije, koja je dobila pravo tehničko remek delo konstrukcije korišćenjem super laganih materijala.

ruf (2)

Tu se vidi znanje i sposobnost pretvaranja snova u jednu veoma lepu realnu priču. Oduševila nas je ova interpretacija popularnog ‘elfera’ i ostavila bez reči. Uz super atraktivnu zelenu boju utisak je skoro savršen. Na prošlogodišnjem auto salonu u Ženevi Ruf je pokazao prelepi i veoma žuti CTR kojim je slavio 30. godišnjicu epskog modela iz 1987., Yellow Bird.

Na Ženevskom salonu automobila 2018. igra se ponavlja u određenoj meri.

ruf (3)

Pre 40 godina Ruf je pokazao prvi SCR, model hardcore 911-G model sa značajno agresivnijom aerodinamikom, što je snagu 3,2 litarskog bokser motora tada diglo sa 180 na 217KS. Novi SCR sada je ponudio ipak ‘malo više’.

Novi Ruf SCR ima novu šasiju, a karoserija je retro agresivnog oblika. Korišćenjem ugljeničnih vlakana u konstrukciji šasije i karoserije, kao i drugih lakih materijala postignuta je ultra lagana konstrukcija, pa Novi Ruf SCR ima samo 1.325 kilograma. Za poređenje: potpuno novi serijski Porsche 911 GT3 RS ima 1.430 kilograma.

ruf (4)

Pogon SCR-a se takođe oslanja na reputaciju najsavremenije tehnologije, ugradnjom 4,0 litarskog atmosferskog boksera najveće snage 510KS (pri 8.270 o/min) i najvećeg obrtnog momenta 470 Nm. Jedina opcija prenosa je ručni menjač sa šest stepeni prenosa.

Za najveću brzinu se navodi brojka 320 km/h. Ruf još nije objavio cenu za SCR, ali po pravilu, njegove kreacije su više nego obično plaćanje, jer to mogu samo oni s dubokim džepom. Žuti CTR od 710 konjskih snaga, koji je prethodno opisan, koštao je ‘samo’ 892.000 evra. Pa si vi sad mislite koliko će ovaj da košta!

Izvor: Automania.hr

Komentari korisnika: