Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Specijalni 1984 Jaguar XJ6 na sajmu u Ženevi Reviewed by Momizat on . Na ovogodišnjem sajmu automobila u Ženevi je predstavljen i zanimljiv Jaguar XJ6 iz 1984. godine, koji je Jaguar Classic modifikovao onako kako je poželeo Nicko Na ovogodišnjem sajmu automobila u Ženevi je predstavljen i zanimljiv Jaguar XJ6 iz 1984. godine, koji je Jaguar Classic modifikovao onako kako je poželeo Nicko Rating: 0

Specijalni 1984 Jaguar XJ6 na sajmu u Ženevi

Advertisement

Na ovogodišnjem sajmu automobila u Ženevi je predstavljen i zanimljiv Jaguar XJ6 iz 1984. godine, koji je Jaguar Classic modifikovao onako kako je poželeo Nicko McBrain, bubnjar iz Iron Maidena.

jaguar xj6 1

Tačnije, za ovaj retromod XJ6 je zaslužan Jaguar Land Rover Classic Works iz Koventrija, pri čemu njime startuje i obeleževanje 50-godišnjice od pojavljivanja prvog Jaguara XJ.

jaguar xj6 11

Za realizaciju ovog projekta je bilo potrebno 3.600 radnih sati, zamenjeno ili redizajnirano je više od 4.000 delova, a rezultat je automobil koji je pretrpeo značajne modifikacije na eksterijeru, enterijeru, pogonu i oslanjanju.

jaguar xj6 111

Između ostalog treba pomenuti jedinstvenu boju, nove branike, proširena krila, doterane pragove, LED prednja svetla, hromirane detalje, 18-inčne točkove sa Pirelli P Zero gumama 235/45 R18, novi izduvni sistem sa četiri hromirane izduvne cevi, kao i izmenjenu unutrašnjost sa sedišrima u Pimento Red koži, trokrakim volanom, klima uređajem, navigacijom, zadnjom kamerom i audio sistemom od 1100 vati.

jaguar xj6 1111

Na kraju, pod haubom je 4,2 litarski šestocilindrični motor.

Izvor: autoblog.rs

Komentari korisnika: