Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Z-Performance BMW X5 M: Od felgi do 750 KS Reviewed by Momizat on . Za predstavljanje svojih novih 22-inčnih felgi ZP.FORGED 12 austrijska kompanija Z-Performance udružila se s tuning kompanijom Gorilla Performance, a rezultat s Za predstavljanje svojih novih 22-inčnih felgi ZP.FORGED 12 austrijska kompanija Z-Performance udružila se s tuning kompanijom Gorilla Performance, a rezultat s Rating: 0

Z-Performance BMW X5 M: Od felgi do 750 KS

Advertisement

Za predstavljanje svojih novih 22-inčnih felgi ZP.FORGED 12 austrijska kompanija Z-Performance udružila se s tuning kompanijom Gorilla Performance, a rezultat svega je najsnažniji BMW-ov SUV X5 M čiji motor razvija 750 KS.

bmw-x5-m-by-z-performance

Osnovna i jedina boja na BMW-u X5 M koji “potpisuju” kompanije Z-Performance i Gorilla Performance je crna, a najsnažniji bavarski SUV nakon svega izgleda kao nemilosrdni vladar koji želi vladati svijetom.

Z-Performance-BMW-X5-M-750x520

Sa 26 godina minulog rada Z-Performance je za ovu priliku pripremio novi komplet 22-inčnih ojačanih aluminijskih felgi širine 10,5 inča naprijed, odnosno 12 inča nazad, što je optimalno za gume Scorpion Zero dimenzija 285/30, odnosno 325/25 koje isporučuje Pirelli.

Z-Performance-BMW-X5-M-rear-750x486

Optimiziranju praznina između guma i blatobrana pomogao je KW-ov podesivi ovjes Variant 3, a iza dominantno crne vanjštine s nekoliko karbonskih karoserijskih detalja krije se dominantno crna unutrašnjost obložena kožom i karbonom.

Z-Performance-BMW-X5-M-stance

Iza naziva “Super Hardcore AK47“ krije se opcija povećanja snage motora nakon koje BMW-ov 4,4-litarski biturbo V8 umjesto standardnih 575 KS i 750 Nm najvećeg obrtnog momenta raspolaže sa 750 KS i 1.000 Nm najvećeg obrtnog momenta, što je zasluga kompanije Gorilla Performance čije je sjedište u njemačkom gradu Ludwigsburgu.

Z-Performance-BMW-X5-M-22in-wheels

Još uvijek nije poznato hoće li Z-Performance ovakav X5 M ponuditi kao kompletan paket, ili će njim samo promovisati svoje nove felge. Kako god, misija je u potpunosti uspjela.

Izvor: klix.ba

Komentari korisnika: