Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Audi RS3 Sportback brži od modela Lamborghini Aventador? (VIDEO) Reviewed by Momizat on . Ukoliko nisu modifikovani (tjunirani) u velikoj meri „hot heč“ modeli ne predstavljaju nikakvu pretnju modernim super automobilima. Bar je tako u većini situaci Ukoliko nisu modifikovani (tjunirani) u velikoj meri „hot heč“ modeli ne predstavljaju nikakvu pretnju modernim super automobilima. Bar je tako u većini situaci Rating: 0

Audi RS3 Sportback brži od modela Lamborghini Aventador? (VIDEO)

Advertisement

Ukoliko nisu modifikovani (tjunirani) u velikoj meri „hot heč“ modeli ne predstavljaju nikakvu pretnju modernim super automobilima. Bar je tako u većini situacija.

Međutim, na internetu se pojavio video snimak na kojem se vidi trka na pravoj liniji između modela Lamborghini Aventador i Audi RS3, a kao pobednik iz tog duela je izašao model nemačkog proizvođača!

Naime, trka je održana pre nekoliko nedelja, a može se videti od trećeg minuta video snimka koji se nalazi ispod teksta. Na video snimku se vidi još par „drag“ trka, ali nam je ova svakako bila najzanimljivija.

U ovakvim situacijama obično ne bi saopštili ko je izašao kao pobednik iz duela ova dva modela, ali smo sada napravili izuzetak jer se ne događa često da kompaktni model bude brži na pravoj liniji od 400 metara od italijanske egzotike.

Naime, vozač modela RS3 Sportback je imao bolji start i po svemu sudeći, kroz cilj je prošao pre vozača modela Lamborghini Aventador. Zatim vidimo kako proslavlja ovu neočekivanu pobedu.

Iako eksterijer nemačkog „hot heč“ modela izgleda fabrički, gotovo smo sigurni da je ovaj model tjuniran. U suprotnom, teško da bi mogao da se nosi sa Aventadorom.

Nažalost, u opisu video snimka nema nikakvih detalja o tome da li je RS3 prošao kroz neke modifikacije, odnosno, nema informacija da je modifikovan njegov četvorocilindarski agregat zapremine 2,5 litara sa turbo punjačem.

Međutim, najnovije izdanje ovog modela razvija 394 konjskih snaga (294 kW) i 480 Nm obrtnog momenta što nikako nije malo. Zahvaljujući tome, on ubrzava od 0 do 100 km/h za samo 4,1 sekundu i postiže maksimalnu brzinu od 280 km/h.

Koliko god da to impresivno zvuči, RS3 je i dalje dosta slabiji od Aventadora čiji V12 agregat zapremine 6,5 litara razvija 690 konjskih snaga (515 kW), zahvaljujui čemu on iz mesta do stotke ubrzava za samo 2,9 sekundi.

Prema tome, logično je da pomislimo da je Audi sa snimka tjuniran. U svakom slučaju, video ispod teksta je dosta zanimljiv, pogotovo zbog toga što u pozadini nema nikakve muzike, već se čuje samo „rika“ automobila koji se međusobno trkaju.

Uživajte.

Izvor: vrelegume.rs

Komentari korisnika: