Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Autobus od 35 tona zanemario upozorenja o nosivosti, iskrivio most (VIDEO) Reviewed by Momizat on . Vozači nerijetko ne poštuju sve prometne znakove, posebice one o ograničenju brzine, no pojedinu prometnu signalizaciju uistinu ne bi trebalo uzimati zdravo za Vozači nerijetko ne poštuju sve prometne znakove, posebice one o ograničenju brzine, no pojedinu prometnu signalizaciju uistinu ne bi trebalo uzimati zdravo za Rating: 0

Autobus od 35 tona zanemario upozorenja o nosivosti, iskrivio most (VIDEO)

Advertisement

Vozači nerijetko ne poštuju sve prometne znakove, posebice one o ograničenju brzine, no pojedinu prometnu signalizaciju uistinu ne bi trebalo uzimati zdravo za gotovo

U ovu klasu svakako spadaju maksimalna visina i nosivost pojedinih prometnih konstrukcija.

Primjerice most Beaver u Arkansasu izgrađen je 1949 godine te ima nosivost od 10 tona. Ta informacija nije spriječilo vozača autobusa od 35 tona da prije nekoliko dana prijeđe preko njega.

Kao što možete vidjeti u priloženom videu, most se počeo savijati čim je autobus zagazio na njega, a na polovini prijelaza preko jezera Table Rock, arhitektura ovog čeličnog prijelaza popločenog drvom djelovala je kao da će se urušiti pod opterećenjem.

Vozač ovim pothvatom nije riskirao samo vlastiti život, već i onaj putnika, te će ga ovaj pothvat, čini se, skupo koštati.

Lokalne vlasti zatvorile su most dok sigurnosne inspekcije ne provjere nanesenu štetu.

Izvor: tportal.hr

Komentari korisnika: