Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Bizarno ali korisno: Fiat 500 na ‘tri’ točka (VIDEO) Reviewed by Momizat on . Fiat 500 koji vidite na fotografijama nije bez razloga neobičan. Konvertovan je u 'trotočkaša' kako bi mogli da ga voze i mladi sa 16 godina Svašta se može vide Fiat 500 koji vidite na fotografijama nije bez razloga neobičan. Konvertovan je u 'trotočkaša' kako bi mogli da ga voze i mladi sa 16 godina Svašta se može vide Rating: 0

Bizarno ali korisno: Fiat 500 na ‘tri’ točka (VIDEO)

Advertisement

Fiat 500 koji vidite na fotografijama nije bez razloga neobičan. Konvertovan je u ‘trotočkaša’ kako bi mogli da ga voze i mladi sa 16 godina

Svašta se može videti po svetu ali neke stvari jednostavno nemaju veliku konkurenciju u svojoj bizarnosti. Jedna od njih je pre neki dan uslikana na Nirburgringu – “fijat 500” sa “tri” točka.

Ipak, razlog konverzije “fiće” u pravo malo čudovište nije takmičenje u ružnoći, već je vrlo opravdan. Naime, po nemačkim zakonima osoba može da vozi već od 16. godine ali pod određenim uslovima.

Trag zadnjih točkova, odnosno razmak između njih ne sme da bude veći od 46 centimetara, a motor ne sme da isporučuje više od 20 konjskih snaga. Takođe, maksimalna brzina koju vozilo može da razvije ne sme da bude veća od 90 km/h.

“Fića” je očigledno vrlo uspešno prepravljen a to zadovoljstvo košta 4500 do 5000 evra, naravno, plus cena automobila. Zanimljivo je da, kada vozačica ili vozač napune 18 godina, auto može bez problema da se vrati u prvobitno stanje, uključujući i “čipovanje” motora na fabričke vrednosti.

Izvor: Magazinauto.com

Komentari korisnika: