Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

BMW M5 s istrošenim gumama na ‘testu sjevernog jelena’ (VIDEO) Reviewed by Momizat on . U pričama o performansama automobila, često se zaboravlja na gume, odnosno njihov značaj. Dokaz za to je i novi BMW M5, koji je pao na „testu severnog jelena“ z U pričama o performansama automobila, često se zaboravlja na gume, odnosno njihov značaj. Dokaz za to je i novi BMW M5, koji je pao na „testu severnog jelena“ z Rating: 0

BMW M5 s istrošenim gumama na ‘testu sjevernog jelena’ (VIDEO)

Advertisement

U pričama o performansama automobila, često se zaboravlja na gume, odnosno njihov značaj. Dokaz za to je i novi BMW M5, koji je pao na „testu severnog jelena“ zbog istrošenih pneumatika.

Ovaj test je kreiran da bi determinisao koliko je vozilo sposobno da izbegne iznenadne prepreke na putu i zadrži stabilnost. Ovo je sjajan način da se vidi kako se automobil ponaša pri naglim manevrima izbegavanja. U priloženom videu mogu da se vide performanse BMW-a M5 sa veoma istrošenim gumama.

„Petica“ je prošla test pri tri različite brzine: 74, 76 i 78 km/h. Razlika između prolazaka je naprosto zapanjujuća, s obzirom na malu razliku u brzini. Prvi pokušaj je prošao sa samo jednim dodirivanjem čunja. Međutim, stvari su se pogoršale pri 76 km/h.

U finalnom testu od 78 km/h vozač je pokušao da se izvuče iz neželjene promene pravca. Automobil ulazi u prvi manevar izbegavanja, ali tokom korekcije gubi kontrolu.

Treba imati u vidu da je reč o sportskoj limuzini sa najboljim voznim osobinama u klasi, tako da je ovo dobar primer koliko su „zdravi“ pneumatici važni kada je bezbednost u pitanju. Performanse „na papiru“ naprosto – nestaju, tako da je jedan običan hedžbek kada ima dobre gume, bezbedniji i vozniji od jednog M5 sa istrošenim pneumaticima.

Izvor: autorepublika.com

Komentari korisnika: