Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

BMW M5 snažniji nego što to pokazuju fabričke specifikacije (VIDEO) Reviewed by Momizat on . Standardni BMW M5 isporučuje više snage nego što pokazuju zvanične brojke za M5 Competition. Već po običaju, nemački premijum proizvođači namerno „potcene“ snag Standardni BMW M5 isporučuje više snage nego što pokazuju zvanične brojke za M5 Competition. Već po običaju, nemački premijum proizvođači namerno „potcene“ snag Rating: 0

BMW M5 snažniji nego što to pokazuju fabričke specifikacije (VIDEO)

Advertisement

Standardni BMW M5 isporučuje više snage nego što pokazuju zvanične brojke za M5 Competition.

Već po običaju, nemački premijum proizvođači namerno „potcene“ snagu svojih modela u oficijelnim specifikacijama. Ovoga puta je u pitanju još jedan BMW, i to aktuelni M5. Bavarski „snagator“ je stavljen na dinamometar Evolve Automotivea. Dotična firma se priprema za doradu „petice“ o kojoj je reč, da bi je učinili još sposobnijom na „drag“ stazi. Ipak, pre toga je bilo neophodno utvrditi standardne performanse, kao polaznu tačku.

Po fabričkim ciframa, F90 M5 raspolaže s 600 ks (441 kW), ali je na dinamometru izmereno čitavih 640 konja (470 kW) pri 5.750 o/min. Kriva obrtnog momenta je takođe impresivna, sa 745 Nm tek nešto preko 2.000 o/min, dok maksimalni obrtni moment iznosi gotovo 813 Nm.

Naravno, M5 može značajno da se doradi u smislu povećanja snage, pa tako kreacija AC Schnitzera, koja je najbrži M5 na Nirburgringu, isporučuje 700 ks i 850 Nm, iz istog twin-turbo V8 motora. Jasno je da kroz viši pritisak u turbinama i modifikovan softver, snaga može da se podigne značajno iznad 700 konja. Još je impresivnije što je rezultat na testu postignut u AWD režimu, tako da se pitamo kakve bi brojke bile pri RWD, s obzirom na manji gubitak snage?

Izvor: autorepublika.com

Komentari korisnika: