Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

BMW nestao u 20 sekundi: Pogledajte kako se danas kradu auti (VIDEO) Reviewed by Momizat on . Moderne tehnologije su dobrodošle svima, pa i lopovima koji sada još lakše otuđuju automobile. Pomodna rješenja dovode napredne tehnologije u automobile, a neri Moderne tehnologije su dobrodošle svima, pa i lopovima koji sada još lakše otuđuju automobile. Pomodna rješenja dovode napredne tehnologije u automobile, a neri Rating: 0

BMW nestao u 20 sekundi: Pogledajte kako se danas kradu auti (VIDEO)

Advertisement

Moderne tehnologije su dobrodošle svima, pa i lopovima koji sada još lakše otuđuju automobile.

Pomodna rješenja dovode napredne tehnologije u automobile, a nerijetko stvari dodatno zakompliciraju. I pritom otkrivaju nova ranjiva područja, posebno kada je otuđivanje u pitanju. Keyless sustav je jedna od takvih tehnologija koju će mnogi doživjeti “bespotrebnom” i “suvišnom”, ali i pokazati kako elegantno je sada moguće otuđiti vozilo.

Najnoviji primjer dolazi iz okolice Northamptona u Velikoj Britaniji, gdje je nadzorna kamera snimila krađu BMW-a M140i. Skupocjeni i nadasve moćni premium kompakt zapeo je za oko dobro obučenim lopovima kojima je trebalo manje od 20 sekundi za cijelu operaciju.

Jedan od kradljivaca je prvo skenerom uhvatio signal ključa auta, dok je drugi s drugim uređajem (odašiljačem) stajao uz BMW i čekao signal. U trenutku kad je signal uhvaćen dobiva ga njegov suradnik i odmah otključava auto i odlazi. Cijela stvar doslovno je trajala 20 sekundi. Stoga, ako imate auto s ovakvom tehnologijom držite ključeve dalje od ulaznih vrata i zidova uopće.

Izvor: index.hr

Komentari korisnika: