Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Budućnost je stigla: Da li su ovi LANCI za snijeg savršenstvo?! (VIDEO) Reviewed by Momizat on . Upoznajte neobičan sistem protiv proklizavanja – ROTOGRIP! 'Lančana reakcija' koja pritiskom na tipku unutar vozila stvara podlogu između gume i površine kojom Upoznajte neobičan sistem protiv proklizavanja – ROTOGRIP! 'Lančana reakcija' koja pritiskom na tipku unutar vozila stvara podlogu između gume i površine kojom Rating: 0

Budućnost je stigla: Da li su ovi LANCI za snijeg savršenstvo?! (VIDEO)

Advertisement

Upoznajte neobičan sistem protiv proklizavanja – ROTOGRIP! ‘Lančana reakcija’ koja pritiskom na tipku unutar vozila stvara podlogu između gume i površine kojom se vozilo kreće kako bi se smanjila mogućnost proklizavanja. Pogledajte video u nastavku!

ROTOGRIP je zanimljiv sistem koji se montira ispod vozila pored samog točka, kako bi bez potrebe izlaska iz vozila, umanjio mogućnost proklizavanja.

ROTOGRIP povećava trakciju za 45%, no manjkavost je mogućnost korištenja jedino prilikom nižih brzina kretanja, što je u takvim uvjetima i vrlo logičan slijed.

ROTOGRIP rotira više lanaca neposredno na podlogu kojom se vozilo kreće, pri čemu vozilo upravo na mjestu kontakta s podlogom prelazi preko rotirajućih lanaca, a time stvara dodatnu sigurnost i nepotrebno zaustavljanje te izlazak iz vozila u prilično opasnim uvjetima na cesti.

Kako stvarno funkcionira sistem, provjerite u nastavku.

Izvor: bh-index.com

Komentari korisnika: