Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Ceste smrti: Tu se vožnjom riskira život (VIDEO) Reviewed by Momizat on . Vožnja može biti opasna sama po sebi, no udružena s najopasnijim cestama svijeta - postaje borba za život. Uz poštivanje prometnih propisa, redovni servis vozil Vožnja može biti opasna sama po sebi, no udružena s najopasnijim cestama svijeta - postaje borba za život. Uz poštivanje prometnih propisa, redovni servis vozil Rating: 0

Ceste smrti: Tu se vožnjom riskira život (VIDEO)

Advertisement

Vožnja može biti opasna sama po sebi, no udružena s najopasnijim cestama svijeta – postaje borba za život.

Uz poštivanje prometnih propisa, redovni servis vozila i pridržavanja pravila o nepijenju, vožnja je na većini cesta zapadnih zemalja poprilično siguran način kretanja. No, nisu sve ceste savršene, a neke su zapravo i pravi horor za vozače.

Sjeverna Yungas cesta, Bolivija Poznata i pod nazivom Cesta smrti, Yugas cesta se smatra jednom od najopasnijih na svijetu. Izgradili su je 1930-ih ratni zatvorenici koji su isklesali ravan put na jednoj strani planine, a većina je još uvijek neasfaltirana te nema ograde. Za dodatno uzbuđenje, većina je ceste dovoljno široka samo za jedno vozilo. Kako bi omogućili vozačima da sigurnije navigiraju ovim opasnim putem, odbačeno je standardno pravilo o vožnji po desnoj strani ceste.

To vozačima pruža zastrašujući pogled tek svega par centimetara udaljen od pada s 600 metara visine udaljen od njihovih kotača. Vlažno vrijeme tijekom zimske sezone donosi mogućnost proklizavanja, bez da se spominju sporadični odroni tla i kamenja. Svake godine na toj cesti strada između 200 i 300 ljudi, no to je nije spriječilo da postane popularna ruta za bicikliste koji obožavaju adrenalin niz spust od 64 kilometra.

Cesta Commonwealth, Filipini

Ta cesta u gradu Quezonu na prvi pogled djeluje kao sasvim uobičajena, no oni koji su se imali prilike voziti na njenih 8 trakova ne dijele to iskustvo – u gužvi se pretvara u borbu za opstanak mentalnog zdravlja uslijed strahova ubacivanja i proguravanja. Na desetke tisuća automobila, motora, bicikala i pješaka tako prolaze ovom autocestom bez ikakve prometne signalizacije ili oznake traka, tako da je bahato preticanje, ubacivanje, naglo kočenje i slična aktivnost nešto što je sasvim normalno. Upravo zato na ruti dnevno ima barem 5 do 6 prometnih nesreća.

Pogledajte kako to zna izgledati:

Cesta Fairy Meadows, Pakistan

U slobodnom prijevodu “bajkovite doline”, ova cesta definitivno zaslužuje nagradu za najviše neprimjereni naziv. Naime, na putovanju dugom oko 16 kilometara ceste, ona postaje tako uska na svom kraju, da velik broj robusnih vozila ne može završiti svoj put.

Ona je zapravo prilazni put za ljude koji planiraju uspon na drugu najvišu planinu u Pakistanu, Nanga Parbat. Užasno lođe održavana, na zastrašujućoj visini, bez ikakve ograde i sa stalnim odronima, ova je cesta doista priča za sebe.

Pogledajte video:

Izvor: express.hr

Komentari korisnika: