Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Da li ste spremni da se naježite? – Njegovo veličanstvo Ferrari FXX K Evo (VIDEO) Reviewed by Momizat on . Zvuk rasnog motora je jedna od stvari koje su u srcu svakog automobilskog entuzijaste. Preteći zvuk je zapravo utkan u našu DNK, jer bi u davnoj prošlosti naši Zvuk rasnog motora je jedna od stvari koje su u srcu svakog automobilskog entuzijaste. Preteći zvuk je zapravo utkan u našu DNK, jer bi u davnoj prošlosti naši Rating: 0

Da li ste spremni da se naježite? – Njegovo veličanstvo Ferrari FXX K Evo (VIDEO)

Advertisement

Zvuk rasnog motora je jedna od stvari koje su u srcu svakog automobilskog entuzijaste.

Preteći zvuk je zapravo utkan u našu DNK, jer bi u davnoj prošlosti naši preci bivali upozoreni na prisustvo lavova ili drugih velikih mačaka, njihovom glasnom rikom. Ona je kod ljudi verovatno izazivala strah i divljenje u isto vreme, tako da ne čudi što se „naježimo“ kada smo u blizini nekog Ferrarija ili Lamborghinija.

Zapravo, Ferrari FXX K Evo je savršen primer ovoga o čemu govorimo. Ova crvena „zver“ se našla pred srećnicima na uskoj i kratkoj stazi, sa sve brojem „54“, i toliko je glasna da nema potrebe za korišćenjem slušalica.

Naravno, ovo nije prvi put da FXX K Evo demonstrira svoje „simfonijske“ potencijale, ali nije se zgoreg podsetiti. Kada ga čujete, postaje potpuno jasno zašto je nelegalan za svakodnevni saobraćaj. U centru zbivanja se nalazi monumetalni, 6,2-litarski V12.

Izvor: autorepublika.com

Komentari korisnika: