Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Daljinski vođeni – BMW serije 5 protiv Mercedesa E klase (VIDEO) Reviewed by Momizat on . Današnji automobili poseduju neke neverovatne mogućnosti koje su bile nezamislive pre samo par godina. Ova ulična trka dva premijum predstavnika deluje kao kada Današnji automobili poseduju neke neverovatne mogućnosti koje su bile nezamislive pre samo par godina. Ova ulična trka dva premijum predstavnika deluje kao kada Rating: 0

Daljinski vođeni – BMW serije 5 protiv Mercedesa E klase (VIDEO)

Advertisement

Današnji automobili poseduju neke neverovatne mogućnosti koje su bile nezamislive pre samo par godina. Ova ulična trka dva premijum predstavnika deluje kao kadar iz nekog filma naučno fantastičnog žanra, sa kraja prethodnog veka. Upravljanje automobilom putem daljinske komande, tokom devedesetih je bilo rezervisano samo za primerke koje je koristi Džejms Bond, lično.

Međutim, od trenutka kada je bavarski gigant predstavio ovu opciju za svoju perjanicu, BMW serije 7, sve više proizvođača nudi kupcima sličan sistem. Sada, Mercedes-Benz uvodi rešenje koje poseduje nove note funkcionalnosti.

Predstavljamo vam posve neuobičajenu uličnu trku. Da li su glavni akteri predstavljeni premijum takmaci ili je to sistem koji omogućava daljinsku kontrolu vozila, prosudite sami.

BMW serije 5 poseduje takozvani Display Key (digitalni ključ) uz dodatnu funkciju daljinskog upravljanja. A tu je i Mercedes-Benz E klase u All-Terrain verziji, kojim je takođe moguće upravljati korišćenjem sličnog sistema koji nudi Daimler. Za razliku od BMW-a, Mercedesom se može i uticati i na funkciju upravljanja putem daljinske kontrole, uz korišćenje posebne aplikacije za pametne telefone.

Još su neke razlike među njima. Sistem na Mercedes-Benzu brže uspostavlja kontakt sa vozilom a zahvaljujući tome je E klasa odnela pobedu u prvoj trci. Karavan iz Štutgarta je već dobrano odmakao pre nego što su momci koji su upravljali serijom 5 uspeli da uspostave kontakt putem digitalnog ključa sa automobilom.

Ponovljena trka je bila neizvesniji. Ipak, model sa trokrakom zvezdom je pobedio ponovo, a razlog je identičan onom iz prve trke. Nakon što je i BMW krenuo iz mesta, kretali su se prilično ujednačenom brzinom, što će reći da je Mercedesu pobedu doneo bolji, odnosno brži sistem daljinskog upravljanja.

Ko zna šta nam budućnost donosi. Već su organizovane trke dronova, kontrolisanih daljinskim putem takođe. Tehnologija sve više napreduje, pa ništa više nije čudno.

Izvor: autorepublika.com

Komentari korisnika: