Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

DIREKTNO IZ BUDUĆNOSTI: TMC Dumont motocikl sa avionskim motorom i točkovima bez paoka! (VIDEO) Reviewed by Momizat on . Iako nije novost, budući da je predstavljen još na proleće ove godine, Tarso Marques Concept Dumont i dalje je fascinantan projekat koji apsolutno nikoga ne ost Iako nije novost, budući da je predstavljen još na proleće ove godine, Tarso Marques Concept Dumont i dalje je fascinantan projekat koji apsolutno nikoga ne ost Rating: 0

DIREKTNO IZ BUDUĆNOSTI: TMC Dumont motocikl sa avionskim motorom i točkovima bez paoka! (VIDEO)

Advertisement

Iako nije novost, budući da je predstavljen još na proleće ove godine, Tarso Marques Concept Dumont i dalje je fascinantan projekat koji apsolutno nikoga ne ostavlja ravnodušnim!

Ako se pitate iz kog sci-fi filma je „ispao“ ovaj, nazovimo ga „motocikl“, odgovor je, verovali ili ne, negativan! U pitanju je koncept Dumont kojeg je dizajnirao bivši brazilski trkač Tarso Marques, inspirisan futurističkim modelima koje viđamo na malim ekranima ili u stripovima.

Motocikl pokreće avionski Rolls-Royce Continental V6 motor od 300 konjskih snaga, koji se ’60-ih ugrađivao u letelice, a snaga se prenosi na zadnji točak, prečnika čak 36 inča, koji, kao što i sami vidite, nema paoke!

Naravno, ovo je samo futuristički koncept koji baš i nema realnu primenu u saobraćaju, iako je u potpuno voznom stanju. Krivine mu nisu jača strana, a vozač mora da bude naročito oprezan dok sedi u sedištu, jer samo malo ako se pomeri nazad, guma zadnjeg točka će mu „obrusiti“ zadnjicu!

Izvor: topspeed.rs

Komentari korisnika: