Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

DIZELSKO ČUDOVIŠTE: Audi SQ7 ubrzava poput pravog sportskog automobila (VIDEO) Reviewed by Momizat on . Audi proširuje svoju ponudu brzih SUV-ova modelima SQ2, RS Q3, SQ8/RS Q8, a u međuvremenu je tu SQ7 čije su performanse snimljene i objavljene na YouTube kanalu Audi proširuje svoju ponudu brzih SUV-ova modelima SQ2, RS Q3, SQ8/RS Q8, a u međuvremenu je tu SQ7 čije su performanse snimljene i objavljene na YouTube kanalu Rating: 0

DIZELSKO ČUDOVIŠTE: Audi SQ7 ubrzava poput pravog sportskog automobila (VIDEO)

Advertisement

Audi proširuje svoju ponudu brzih SUV-ova modelima SQ2, RS Q3, SQ8/RS Q8, a u međuvremenu je tu SQ7 čije su performanse snimljene i objavljene na YouTube kanalu AutoTopNL.

Radi se o “dizelskom čudovištu” koje pokreće 4,0-litarski V8 motor sa dva turbopunjača, koji isporučuje 435 KS i 900 Nm obrtnog momenta. Za ubrzanje od 0 do 100 km/h mu je potrebno 4,8 sekundi prije nego dostigne maksimalnu brzinu elektronski ograničenu na 250 km/h.

Motor je uparen sa osmostepenim Tiptronic mjenjačem preko kojeg se snaga prenosi na sva četiri točka. Da bi dostigao brzinu od 200 km/h, Audiju SQ7 je potrebno svega 18 sekundi. Podsjetimo, automobil je težak 2.270 kilograma.

Zahvaljujući elektronskom kompresoru, turbo rupa (turbo lag) gotovo ne postoji, dok dva sekvencijalna turbopunjača omogućavaju Audiju konstantnu moć vuče.

S obzirom na činjenicu da se radi o dizelašu, motor počinje pokazivati svoja ograničenja u odnosu na benzinca kada automobil dostigne veću brzinu, ali je i dalje pravo čudovište.

Audi SQ7 za evropsko tržište je rasprodan.

Izvor: klix.ba

Komentari korisnika: