Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Drift Mercedes-Benz EQ C modela na snijegu i ledu (VIDEO) Reviewed by Momizat on . Mercedes-Benz predstavio je nešto što može predstavljati poslednju reklamnu kampanju novog EQ C modela, odnosno prvog člana porodice električnih vozila ove komp Mercedes-Benz predstavio je nešto što može predstavljati poslednju reklamnu kampanju novog EQ C modela, odnosno prvog člana porodice električnih vozila ove komp Rating: 0

Drift Mercedes-Benz EQ C modela na snijegu i ledu (VIDEO)

Advertisement

Mercedes-Benz predstavio je nešto što može predstavljati poslednju reklamnu kampanju novog EQ C modela, odnosno prvog člana porodice električnih vozila ove kompanije.

Sniman u Švedskoj, na temperaturama nižim od 35 stepeni u minusu, terenac nultih emisija gasova prikazan je na snegu u svojoj prototip formi i testovima koji su ga odveli do krajnjih granica na veoma klizavim podlogama. Kako bi stvari učinili daleko interesantnijim, ljudi nemačkog brenda zahtevali su da vozač driftuje automobilom, što je dokazalo da, iako je on potpuno električan, ni u jednom slučaju nije dosadan za vožnju.

Ovaj prototip je takođe daleko fotogeničniji nakon uklanjanja nekoliko komada kamuflaže i plastičnih oplata, koje su nas sprečavale da bolje osmotrimo model prethodne godine. Sa druge strane, deluje da je automobil na samo nekoliko sati od zvanične prezentacije na ženevskom sajmu automobila Geneva Motor Show, kada bi finalno vinilna navlaka trebalo da bude uklonjena.

Kada bude zvanično prezentovan javnosti, električni terenac pridružiće se EQ modelima kompanije Smart, ForTwo i ForFour Nightsky Edition u Švajcarskoj, dok jasno možemo zaključiti da je Mercedes-Benz EQ C identične veličine kao GLC. Ovaj automobil koristi potpuno električni pogonski sklop koji kombinuje dva električna motora, smeštena na po jednoj osovini, kako bi omogućio pogon na svim točkovima, podržan propisnim pakovanjem baterija.

Generation EQ koncept model predstavljen pre godinu dana, koristio je dva električna motora takođe, matirana na 402 ks i 700 Nm obrtnog momenta i posedovao je baterijsko pakovanje od 70 kW. Ukoliko je zadržan ovaj recept, Mercedes EQ C može biti dostupan sa prelaznim opsegom od 500 kilometara između dva punjenja, što ga svakako čini sposobnim za daleko više od običnog svakodnevnog prevoza.

Izvor: autoexclusive.rs

Komentari korisnika: