Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

DVOBOJ NJEMAČKIH DIVOVA: Audi R8 V10 vs Mercedes-AMG GT S (VIDEO) Reviewed by Momizat on . U novom videu Auto Expressa, našli su se modeli koji nisu najsnažniji. Naime, Mercedes-AMG GT S je ispod GT R modela, kao što je osnovni Audi R8 ispod V10 Plus U novom videu Auto Expressa, našli su se modeli koji nisu najsnažniji. Naime, Mercedes-AMG GT S je ispod GT R modela, kao što je osnovni Audi R8 ispod V10 Plus Rating: 0

DVOBOJ NJEMAČKIH DIVOVA: Audi R8 V10 vs Mercedes-AMG GT S (VIDEO)

Advertisement

U novom videu Auto Expressa, našli su se modeli koji nisu najsnažniji. Naime, Mercedes-AMG GT S je ispod GT R modela, kao što je osnovni Audi R8 ispod V10 Plus modela.

Ova dva superautomobila su slične cene, ali se zapravo dobijaju dva različita vozila. R8 je pogonjen atmosferskim, 5,2-litarskim V10 iza vozača, a pogon je na sve točkove. S druge strane, GT S koristi klasičnu postavku gde je 4,0-litarski biturbo V8 ispred vozača a pogon je na zadnje točkove. Oba modela poseduju sedmostepenu transmisiju.

Kao što znamo, integralni pogon donosi veću masu, ali to nije problem za R8 u ovom dvoboju. Štaviše, Audi je nešto lakši od rivala sa trokrakom zvezdom.

Izvor: vrelegume.rs

Komentari korisnika: