Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

DŽEPNA RAKETA: FIAT 500 sa ALFA ROMEO 4C motorom i zadnjom vučom (VIDEO) Reviewed by Momizat on . Nikada nam neobični modeli neće dosaditi, posebno neverovatne varijante koje su kreirane od strane različitih tjuning kompanija širom sveta... Ukoliko ste smatr Nikada nam neobični modeli neće dosaditi, posebno neverovatne varijante koje su kreirane od strane različitih tjuning kompanija širom sveta... Ukoliko ste smatr Rating: 0

DŽEPNA RAKETA: FIAT 500 sa ALFA ROMEO 4C motorom i zadnjom vučom (VIDEO)

Advertisement

Nikada nam neobični modeli neće dosaditi, posebno neverovatne varijante koje su kreirane od strane različitih tjuning kompanija širom sveta…

Ukoliko ste smatrali da su automobili linije 500 kompanije Fiat, sa dodatnom ozankom škorpiona brenda Abart na svojoj karoseriji, dovoljno uzbudljivi za vožnju, onda definitivno, još uvek niste videli ovaj tjunirani italijanski supermini.

Automobil koji možete videti na snumku koji sledi ispod ovog teksta, kreiran je u pogonima kompanije Gran Torino Engineering, u čast stogodišnjice italijanske tjuning kuće Giannini i dolazi u vidu četvorocilindričnog turbo motora koji napaja model Alfa Romeo 4C.

Inovativni pogonski sklop smešten je na zadnjoj strani modela i uspeva da proizvodi 350 ks, što je za 110 ks više od regularnog sportskog modela. Dodatna mehanička poboljšanja uklljučuju dodatni manualni menjač, pogon na zadnjoj osovini, Brembo kočnice sa šest klipova napred i četiri na zadnjoj strani i sportsko vešanje sa Olins amortizerima.

Masivna, široka oprema za karoseriju automobila kreirana je od karbonskih vlakana, dok ovaj posebni Fiat 500 takođe poseduje i dodatne usisnike vazduha, besprekornu haubu, modifikovanu prednju masku sa dodatnim reli svetlima, fiksno aerodinamično repno krovno krilo i komplet ojačanih aluminijumskih felni od 19 inča.

Kreirano je svega sto jedinica ovog modela nazvanog 350 GP i veruje se da će uskoro stići na ržište sa cenama koje startuju sa 150.000 evra pojedinačno i mogu biti opremljeni sa dodatnim menjačem modela 4C sa duplim kvačilom.

Prvi primerak ovog zadivljujućeg Fiat 500 modela snimljen je prošlog vikenda na ovogodišnjoj trci Best of Italy, tokom nekoliko njenih krugova, kada je dobio svu pažnju koju potpuno zaslužuje. Najnovija varijacija 500 automobila donosi inovativni pogled na legendarnu liniju i definitivno ostavlja bez daha.

Izvor: topspeed.rs

Komentari korisnika: