Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

DŽEPNA RAKETA: Pogledajte kako ubrzava Smart ForTwo 1.9 TDI sa 230 konja! (VIDEO) Reviewed by Momizat on . Do sada smo kao 'naturpijane' automobile viđali svakakve kreacije, od 'Jugića' sa V8 motorima, pa čak i Trabanta sa turbo 'mašinom' ispod haube! Ipak, moramo pr Do sada smo kao 'naturpijane' automobile viđali svakakve kreacije, od 'Jugića' sa V8 motorima, pa čak i Trabanta sa turbo 'mašinom' ispod haube! Ipak, moramo pr Rating: 0

DŽEPNA RAKETA: Pogledajte kako ubrzava Smart ForTwo 1.9 TDI sa 230 konja! (VIDEO)

Advertisement

Do sada smo kao ‘naturpijane’ automobile viđali svakakve kreacije, od ‘Jugića’ sa V8 motorima, pa čak i Trabanta sa turbo ‘mašinom’ ispod haube! Ipak, moramo priznati da je ‘naturpijani’ Smart zaista retka ‘zverka’.

U pitanju je Smart ForTwo model, u koji je ubačen dobro poznati Volkswagenov motor 1.9 TDI. No, to nije sve, jer taj agregat nije serijski, već je “naduvan” na čak 230 “konja” i čak 400 Nm obrtnog momenta, te je zbog toga trebala i posebna konstrukcija pozadi kako se Smart ne bi prevrnuo prilikom ubrzanja!

Kada smo već kod ubrzanja, treba reći da standardni drag sprint na ¼ milje ovaj Smart prelazi za 14 sekundi, pri izlaznoj brzini od 170 kilometara na čas. Naravno, oblak crnog dima nešto je što se uz ovaj TDI podrazumeva!

Izvor: topspeed.rs

Komentari korisnika: