Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Evo kako izgleda kad robot parkira auto (VIDEO) Reviewed by Momizat on . Na londonskom aerodromu će uskoro uvesti robote za automatsko parkiranje automobila. Gatwick će uskoro pokrenuti eksperimentalnu fazu implementacije automatizir Na londonskom aerodromu će uskoro uvesti robote za automatsko parkiranje automobila. Gatwick će uskoro pokrenuti eksperimentalnu fazu implementacije automatizir Rating: 0

Evo kako izgleda kad robot parkira auto (VIDEO)

Advertisement

Na londonskom aerodromu će uskoro uvesti robote za automatsko parkiranje automobila.

Gatwick će uskoro pokrenuti eksperimentalnu fazu implementacije automatiziranog sustava parkiranja u kojem roboti potpuno autonomno odrađuju proces parkiranja automobila, javlja CNN Business.

Radi se o korisnicima koji na aerodrom dolaze svojim automobilom i planiraju ga ostaviti na parkingu duže vrijeme. Takav auto preuzet će robot, podići ga na platformu i odvesti na parkirno mjesto. Time će biti optimiziran parkirni prostor, ali i sam proces manevra automobilima. Ova ispitna faza će trajati tri mjeseca, a provodit će se na prostoru sa 170 tradicionalnih parkirnih mjesta na koja će roboti moći smjestiti i do 270 automobila. Od korisnika se tek očekuje da parkira vozilo u kabinu, zatraži parking i ostavi auto. Robot će odraditi sve ostalo, a kako će imati podatke o letu vlasnika auta, moći će na vrijeme pripremiti auto po njegovom povratku.

Radi se o robotima koje nudi Stanley Robotics, a koji su već testirani u zračnim lukama u Parizu (Charles De Gaulle) i Lyonu.

Izvor: index.hr

Komentari korisnika: