Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Evo kako možete izvući automobil iz gliba s dvije grede i malo špage (VIDEO) Reviewed by Momizat on . ‘Dajte mi dovoljno dugačku polugu i uporište, i pomaknut ću svijet’ govorio je svojevremeno grčki matematičar Arhimed, a isti pristup može se primijeniti i na l ‘Dajte mi dovoljno dugačku polugu i uporište, i pomaknut ću svijet’ govorio je svojevremeno grčki matematičar Arhimed, a isti pristup može se primijeniti i na l Rating: 0

Evo kako možete izvući automobil iz gliba s dvije grede i malo špage (VIDEO)

Advertisement

‘Dajte mi dovoljno dugačku polugu i uporište, i pomaknut ću svijet’ govorio je svojevremeno grčki matematičar Arhimed, a isti pristup može se primijeniti i na lakše predmete poput automobila

Ako ste skloni vožnji bespućem vjerojatno vam se katkad dogodilo da vozilom zapnete u kakvoj grabi. U takvim situacijama pomaže drugo vozilo ili vinč, no što ako nemate pristup ni jednom ni drugom?

Razloga za paniku nema, kao što možete pogledati u priloženom videu – snaga možda klade i valja, ali um caruje!

Dvije grede, malo špage i sidrište je sve što vam treba.

Proces koji se naziva ‘flip-flop vinč’ koristi, u osnovi, mehanizam poluge kako bi uvećao silu izvlačenja.

U nastavku smo priložili dva video zapisa, prvi s pojednostavljenim i drugi s malo dorađenijim pristupom, koji korak po korak objašnjavaju što valja činiti.

Ako ikad posegnete za ovom metodom, budite oprezni, jer premda izgleda jednostavno, na djelu su velike sile koje mogu nanijeti ozljede ako stvari krenu krivim putem.

Izvor: tportal.hr

Komentari korisnika: