Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Fićo s dva motora glavna atrakcija na mostarskoj utrci ubrzanja (VIDEO) Reviewed by Momizat on . Autoklub Hercegovina na pomoćnoj pisti Aerodroma Mostar organizirao je proteklog vikenda "Auto-moto Street Show – Mostar 2017 part 2". Gledatelji su mogli vidje Autoklub Hercegovina na pomoćnoj pisti Aerodroma Mostar organizirao je proteklog vikenda "Auto-moto Street Show – Mostar 2017 part 2". Gledatelji su mogli vidje Rating: 0

Fićo s dva motora glavna atrakcija na mostarskoj utrci ubrzanja (VIDEO)

Advertisement

Autoklub Hercegovina na pomoćnoj pisti Aerodroma Mostar organizirao je proteklog vikenda “Auto-moto Street Show – Mostar 2017 part 2″. Gledatelji su mogli vidjeti mnoštvo atrakcija, između ostalog i Fiću s dva motora vozača Damira Ožegovića.

“Sam vrh Balkana je danas u Mostaru, svi najpoznatiji vozači u konkurenciji ubrzanja na 402 metra su danas ovdje, imamo preko osamdeset automobila i oko petnaest motora. Najbolje očekuju i vrijedne nagrade”, kazao je za Klix.ba Krešimir Šimić, voditelj organizacije događaja.

Posebnu atrakciju na mostarskoj pisti predstavlja Damir Ožegović sa svojim Fićom u kojem bučno rade dva motora Suzuki Hayabuse s dodatnim nitro sistemom. Za one koji ga gledaju prvi put zaista je fenomenalno vidjeti kako jedan Fićo, kao iz rakete ispaljen, iza sebe za dvostruku dužinu ostavi neki na prvi pogled višestruko jači automobil.

Izvor: klix.ba

Komentari korisnika: