Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Ford Focus RS, Honda Civic Type R i BMW M140i na mokroj stazi (VIDEO) Reviewed by Momizat on . Segment hot hečeva danas je procvetao, a pre samo nekoliko godina unazad 200 konjskih snaga je – manje ili više – bilo dovoljno, ali danas se niko ne usuđuje da Segment hot hečeva danas je procvetao, a pre samo nekoliko godina unazad 200 konjskih snaga je – manje ili više – bilo dovoljno, ali danas se niko ne usuđuje da Rating: 0

Ford Focus RS, Honda Civic Type R i BMW M140i na mokroj stazi (VIDEO)

Advertisement

Segment hot hečeva danas je procvetao, a pre samo nekoliko godina unazad 200 konjskih snaga je – manje ili više – bilo dovoljno, ali danas se niko ne usuđuje da izađe na trkačku stazu sa manje od 300 KS.

Civic Type R privukao je pažnju svojom pojavom, ali je bio najslabiji od ovog trojca, sa 306 KS u poređenju sa 335 KS M140 modela i Focus RS-ovih 345.

Ipak, svi oni od 0 do 100 km/h ubrzavanju za manje od šest sekundi i razvijaju 270 km/h (osim BMW-a, čija maksimalna brzina je elektronski ograničena na 250 km/u).

Svaki od ovih modela na svojstven način privlači svoje kupce: Honda se drži prednjeg pogona, M140i ima zadnji pogon, dok se Focus RS po prvi put prebacio na pogon na obe osobine. Vlažna staza išla je na ruku Fordu, koji ima najbolje mehanizme za vožnju u ovakvim uslovima. Kako su prošli ostali, pogledajte u videu.

Izvor: totalcar.rs

Komentari korisnika: