Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Ford Mustang RTR prodriftao stazu Nirburgring (VIDEO) Reviewed by Momizat on .   Vozač Vaughn Gittin Jr. je prešao stazu Nirburgring u svom Fordu Mustangu s 900KS i postao je prvi čovek koji je to učinio driftom. Video objavljen na YouTube   Vozač Vaughn Gittin Jr. je prešao stazu Nirburgring u svom Fordu Mustangu s 900KS i postao je prvi čovek koji je to učinio driftom. Video objavljen na YouTube Rating: 0

Ford Mustang RTR prodriftao stazu Nirburgring (VIDEO)

Advertisement

 

Vozač Vaughn Gittin Jr. je prešao stazu Nirburgring u svom Fordu Mustangu s 900KS i postao je prvi čovek koji je to učinio driftom. Video objavljen na YouTubeu nazvan “The Drift King od the Ring” prikazuje Gittinov poduhvat obavljen bez greške. Prethodni pokušaj je propao zbog lošeg vremena.

“Bio sam van svoje ‘sigurne zone’ većim delom vožnje. Ne poznajem stazu tako dobro kao što sam ranije mislio. Sve se promeni kada idete bočno velikom brzinom. Kada smo stali zbog prve promene guma, odahnuo sam. Morao sam doći do daha, a to nisam doživeo iza upravljača otkako sam bio rookie u Formula Driftu”, izjavio je Gittin.

Preciznije, Gittin nije prešao celi krug staze Nirburgring s jednim setom guma jer je to praktično nemoguće. Podloga je nemilosrdna prema gumama tokom trka, a posebno prilikom drifta.

Izvor: klix.ba

Komentari korisnika: