Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

GREŠKA U KORACIMA: Ovako ne biste trebali montirati lance za snijeg (VIDEO) Reviewed by Momizat on . Nakon neobično tople zime snijeg je minulih dana zabijelio i naše krajeve, te izazvao popriličan kaos u prometu. Na snazi je još uvijek zakonska obveza koja nal Nakon neobično tople zime snijeg je minulih dana zabijelio i naše krajeve, te izazvao popriličan kaos u prometu. Na snazi je još uvijek zakonska obveza koja nal Rating: 0

GREŠKA U KORACIMA: Ovako ne biste trebali montirati lance za snijeg (VIDEO)

Advertisement

Nakon neobično tople zime snijeg je minulih dana zabijelio i naše krajeve, te izazvao popriličan kaos u prometu.

Na snazi je još uvijek zakonska obveza koja nalaže da do 15. travnja u prometu moramo raspolagati zimskom opremom koja uključuje propisane pneumatike s više od 4 mm profila, odnosno ljetne gume s jednakom dubinom profila i lancima.

Ipak od male će nam koristi ovi potonji biti ako ih ne znamo propisno montirati.

Video koji ovih dana odrađuje runde po društvenim mrežama prikazuje situaciju iz francuskih Alpi gdje je jedan nesretni vozač Mercedesove A-klase ispravno montirao lance za snijeg, međutim na krive gume.

Lanci se, kao što su nas učili još u autoškoli, montiraju na pogonske kotače, a A-klasi se, u ovom slučaju, pogon nalazi sprijeda.

Vlasniku ovaj propust donekle možemo opravdati činjenicom da je Mercedes renome premium proizvođača ipak stvorio na arhitekturi vozila sa stražnjim pogonom.

Izvor: tportal.hr

Komentari korisnika: