Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Hakeri mogu da ukradu Model S za svega nekoliko sekundi (VIDEO) Reviewed by Momizat on . Istraživači sa Univerziteta Leven u Belgiji pronašli su način da kloniraju električni ključ Tesline perjanice čija je početna cena 75.000 dolara. Ovaj sistem su Istraživači sa Univerziteta Leven u Belgiji pronašli su način da kloniraju električni ključ Tesline perjanice čija je početna cena 75.000 dolara. Ovaj sistem su Rating: 0

Hakeri mogu da ukradu Model S za svega nekoliko sekundi (VIDEO)

Advertisement

Istraživači sa Univerziteta Leven u Belgiji pronašli su način da kloniraju električni ključ Tesline perjanice čija je početna cena 75.000 dolara.

Ovaj sistem su demonstrirali na Konferenciji kriptografskog hardvera i ugradnih sistema u Amsterdamu u ponedeljak.

Jednostavno rečeno, automobil sam emituje radio signal niske frekvencije koji ključ detektuje i odgovara vlastitim frekvencijskim signalom.

Automobil potom emituje šifrovani “izazov” isgnal na koji ključ opet reaguje sa svojim šifrovanim odgovorom.

Kada automobil proveri ovaj odgovor dva puta, spreman je za otključavanje, zaključavanje i paljenje na dugme.

Belgijski istraživači su otkrili da mogu da “pokupe” inicijani automobilov signal prenosnim radiom sa nekoliko metara udaljenosti.

Potom snime dvostruki kodni odgovor ključa i propuste ga kroz masivnu kombinaciju svih mogućih ključeva od šest terabajta.

Ceo proces traje manje od dve sekunde. Kada je završen, istraživači emituju signal “lažnog” ključa, pokrenuću automobil i odvezu Model S.

Izvor: b92.net

Komentari korisnika: