Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Hyundai u Francuskoj testirao i20 WRC 2016 Reviewed by Momizat on . Fabrički tim Hyundai, odmah posle statičke prezentacije nove generacije takičarskog modela za Svetski reli šampionat - i20 WRC, nastavio je sa realnim testovima Fabrički tim Hyundai, odmah posle statičke prezentacije nove generacije takičarskog modela za Svetski reli šampionat - i20 WRC, nastavio je sa realnim testovima Rating: 0

Hyundai u Francuskoj testirao i20 WRC 2016

Advertisement

Fabrički tim Hyundai, odmah posle statičke prezentacije nove generacije takičarskog modela za Svetski reli šampionat – i20 WRC, nastavio je sa realnim testovima na asfaltnoj podlozi u Francuskoj…

Novi Hyundai i20 WRC razlikuje se već na prvi pogled od aktuelnog WRC bolida, jer novi ima pet vrata. Iako je prvobitno bilo planirani da i novi i20 WRC ima karoseriju sa troja vrata, ipak je razvijen od petovratne varijante serijskog modela. Razlog je činjenica, da Hyundai nije uspeo da proizvede i proda određen broj serijskih primeraka varijante sa troja vrata pre datuma homologacije.

Na automobilu možemo videti nove boje maske. Plavo-crnu zamenila je ružičasto-crna kombinacija. U novom i20 WRC u Francuskoj su se smenjivali Sordo, Paddon i test vozač Abbring. Oni su isprobali mogućnosti novog automobila na slavnoj asfaltnoj stari brzinskog ispita Col de Bleine, a testirali su u periodu od utorka do petka.

Abbring je za volanom bio u utrorak i sredu, Sordo u četvrtak, a u petak Paddon. Prvi vozač tima, Thierry Neuville, ovoga puta je bio slobodan. Prema onome što možemo videti na video snimcima, novi i20 WRC je duži i širi od aktuelnog, a poznato je da su značajno unapređeni oslanjanje i motor.

Izvor: automagazin.rs

Komentari korisnika: