Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

I pojas na stražnjim sjedalima spašava živote, koristite li ga? (VIDEO) Reviewed by Momizat on . Svi znaju da pojas spašava živote, no i danas je prava rijetkost vidjeti da ga netko koristi na stražnjem sjedalu. Prema studiji američkog IIHS-a (Insurance Ins Svi znaju da pojas spašava živote, no i danas je prava rijetkost vidjeti da ga netko koristi na stražnjem sjedalu. Prema studiji američkog IIHS-a (Insurance Ins Rating: 0

I pojas na stražnjim sjedalima spašava živote, koristite li ga? (VIDEO)

Advertisement

Svi znaju da pojas spašava živote, no i danas je prava rijetkost vidjeti da ga netko koristi na stražnjem sjedalu.

Prema studiji američkog IIHS-a (Insurance Institute for Highway Safety) provedenog na 1172 ispitanika, pojas na prednjim sjedalima redovito koristi 91% putnika, no kada sjede straga, korištenje pojasa pada na 72%. Kao razlog rjeđem korištenju stražnjeg pojasa čak 4 od 5 ispitanika navodi kratke relacije i vožnje u taksi prijevozu ili Uberu.

Pritom valja uzeti u obzir kako u većini država SAD-a policajac ne može zaustaviti automobil zbog provjere korištenja pojasa na stražnjim sjedalima, ali i kako je u pojedinim državama korištenje pojasa na stražnjim sjedalima dobrovoljno.

Izvor: index.hr

Komentari korisnika: