Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

INTERESANTNA INOVACIJA: Spas za motocikliste – kaciga s ugrađenom klimatizacijom (VIDEO) Reviewed by Momizat on . Ljubitelji vožnje na dva kotača uvijek s nestrpljenjem iščekuju suho i toplo vrijeme kako bi uživali u nesputanom skladu čovjeka, stroja i otvorene ceste. Plano Ljubitelji vožnje na dva kotača uvijek s nestrpljenjem iščekuju suho i toplo vrijeme kako bi uživali u nesputanom skladu čovjeka, stroja i otvorene ceste. Plano Rating: 0

INTERESANTNA INOVACIJA: Spas za motocikliste – kaciga s ugrađenom klimatizacijom (VIDEO)

Advertisement

Ljubitelji vožnje na dva kotača uvijek s nestrpljenjem iščekuju suho i toplo vrijeme kako bi uživali u nesputanom skladu čovjeka, stroja i otvorene ceste. Planove tek remete visoke temperature

Tko nikad nije imao prilike voziti se na motociklu u kompletnoj opremi na 35 stupnjeva – ne zna što je propustio.

Motociklisti su skloni podići vizir u ovakvim situacijama, kako bi se bar malo rashladili, no pritom riskiraju ulijetanje kakvog kamenčića ili insekta u kacigu, te potencijalno tešku ozljedu.

Rješenje je osmislio Feher, a riječ je o klimatiziranoj kacigi ACH-1. Ova interesantna inovacija koristi tehnologiju modernih automobila za hlađenje sjedala, točnije ventilator smješten u stražnjem predjelu, koji preuzima ambijentalni zrak te ga cirkulira unutrašnjošću kacige.

Tu je i stanovita tubularna razdvojna tkanina koja ravnomjerno raspoređuje hladan zrak, a ACH-1 navodno može sniziti temperaturu unutar kacige do 15 stupnjeva, čime smanjuje i temperaturu čitavog tijela vozača/suvozača, te čini vožnju ugodnijom.

Kaciga teži 1,45 kg, što je otprilike prosječna masa u ovoj klasi, te dolazi s pripadajućim napajanjem.

Izvor: tportal.hr

Komentari korisnika: