Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

JEDAN NA JEDAN: Novi Audi S3 ili stari RS4 – koji automobil je brži? (VIDEO) Reviewed by Momizat on . Audijev sportski odjel iz Neckarsulma već nas desetljećima uveseljava dinamičnim automobilima sa ’S’ i ‘RS’ značkama. Ekipu CarWowa je zanimalo što bi se dogodi Audijev sportski odjel iz Neckarsulma već nas desetljećima uveseljava dinamičnim automobilima sa ’S’ i ‘RS’ značkama. Ekipu CarWowa je zanimalo što bi se dogodi Rating: 0

JEDAN NA JEDAN: Novi Audi S3 ili stari RS4 – koji automobil je brži? (VIDEO)

Advertisement

Audijev sportski odjel iz Neckarsulma već nas desetljećima uveseljava dinamičnim automobilima sa ’S’ i ‘RS’ značkama. Ekipu CarWowa je zanimalo što bi se dogodilo kad bi jedan aktualni model ’S’ suprotstavili nekom od legendarnih ‘RS-ova’ iz prošlosti

Odabir je pao na novi S3 Sedan i kultni RS4 Avant generacije B7.

Ovaj potonji svojevremeno je bio jedan od najpoželjnijih Audija zahvaljujući 420 KS snažnom atmosferskom 4.2-litrenom V8 i integralnom pogonu Quattro. RS4 je hvatao stotku za manje od pet sekundi, te bez problema dostizao elektronski ograničenu brzinu od 250 km/h.

Njegov izazivač u usporednom testu je pak 200-injak kilograma lakši, te ima dvostruko manji motor. S3 iz dvije litre prednabijanjem izvlači 310 KS i 400 Nm, te je deklariran na sprint do stotke za 4,6 sekundi, te maksimalac od 250 km/h.

Na papiru S3 hvata 100 km/h za tri desetinke brže od RS4, no što je s praksom?

Na 402 metra rezultati su očekivani, posebice kad se u obzir uzme da S3 raspolaže automatskim mjenjačem s kontrolom lansiranja, za razliku od RS4 koji snagu preusmjerava putem ručnog šesterostupanjskog mjenjača.

To ne znači da je RS4 inferioran u svakom pogledu, čemu u prilog služi test kotrljajućeg starta i dominacija linearnog ubrzanja atmosferskog motora.

Koji automobil biste sami izabrali možete nam odgovoriti u priloženoj anketi.

Izvor: tportal.hr

Komentari korisnika: