Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Jeste li spremni umjesto benzinskih vidjeti ovakve postaje? (VIDEO) Reviewed by Momizat on . Europske prometnice iz dana u dan su sve premreženije punionicama za električne automobile, a zajednički projekt vodećih automobilskih proizvođača - Ionity, obe Europske prometnice iz dana u dan su sve premreženije punionicama za električne automobile, a zajednički projekt vodećih automobilskih proizvođača - Ionity, obe Rating: 0

Jeste li spremni umjesto benzinskih vidjeti ovakve postaje? (VIDEO)

Advertisement

Europske prometnice iz dana u dan su sve premreženije punionicama za električne automobile, a zajednički projekt vodećih automobilskih proizvođača – Ionity, obećava i poprilično atraktivan dizajn ovih futurističkih postaja

Iza Ionitya stoje BMW, Daimler, Ford i Volkswagen, a ovaj kvartet do 2020. planira premrežiti europske autoceste s čak 400 ultra brzih punionica kapaciteta do 350 kW. Većina punionica trebala bi imati nazivnu snagu od 150 kW.

Ionity je već krenuo s izgradnjom prvih dvadeset postaja, a do kraja godine trebalo bi ih biti dovršeno stotinu.

Ionity planira postavljati između 6 i 10 ultra brzih punionica po postaji, sposobnih za punjenje trenutno najvećih dostupnih baterija u automobilima za 15-ak minuta.

Postaje će na autocestama biti postavljene na svakih stotinu kilometara udaljenosti, čime bi se vlasnicima električnih vozila osiguralo bezbrižno putovanje čitavom Europom.

Ionity podržava standard punjenja CCS, a kako će izgledati ove futurističke postaje možete vidjeti u video isječku koji prilažemo u nastavku.

Izvor: tportal.hr

Komentari korisnika: