Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Još jedna avantura Kena Bloka – uspon na Pikes Peak sa 1.400 KS (VIDEO) Reviewed by Momizat on . Ken Blok se vratio, i ovoga puta je svoj modifikovani automobil Hoonicorn provozao na usponu Pikes Peak. Ipak, on nije postavio novi rekord, ali uprkos tome pre Ken Blok se vratio, i ovoga puta je svoj modifikovani automobil Hoonicorn provozao na usponu Pikes Peak. Ipak, on nije postavio novi rekord, ali uprkos tome pre Rating: 0

Još jedna avantura Kena Bloka – uspon na Pikes Peak sa 1.400 KS (VIDEO)

Advertisement

Ken Blok se vratio, i ovoga puta je svoj modifikovani automobil Hoonicorn provozao na usponu Pikes Peak.

Ipak, on nije postavio novi rekord, ali uprkos tome predstavlja pravo uživanje gledati šta on radi sa svojom mašinom.

Njegovom automobilu, modifikovanom Mustangu koji nosi ime Hoonicorn, snaga nikad nije nedostajala zahvaljujući Roush-Yates V8 motoru koji ima zapreminu 6,7 litara i koji proizvodi 845 konjskih snaga kao i 975 Nm obrtnog momenta.

Međutim, najnoviji model ove modifikovane Blokove drift mašine sada ima i dva turbo punjača sa izduvnim cevima koje vire iz haube, a pokreće ga metanol. Rezultat ove modifikacije je proizvodnja 1.400 konjskih snaga.

Sam Blok je za njegov automoibl izjavio da ima osećaj kao da hoće da ga ubije. On je dodao da je automobil bio zabavan za vožnju i pre nego što su dodati turbo punjači, ali sada je brzina kojom se kreće neverovatna.

Na šta bi to ličilo, a da Ken Blok ne iskoristi svu snagu za driftovanje pri usponu na Pikes Peak.

Pogledajte kako je sve to izgledalo:

Izvor: vrelegume.rs

Komentari korisnika: