Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

KAD ELEKTRONIKA POBRLJAVI: Kamion otkinuo vrata na Tesla Model X nakon automatskog otvaranja! (VIDEO) Reviewed by Momizat on . Jedan vlasnik iz Australije tvrdi da je elektronika na njegovoj Tesli Model X 'pobrljavila' i automatski otvorila vrata dok je vozilo bilo parkirano na ulici, i Jedan vlasnik iz Australije tvrdi da je elektronika na njegovoj Tesli Model X 'pobrljavila' i automatski otvorila vrata dok je vozilo bilo parkirano na ulici, i Rating: 0

KAD ELEKTRONIKA POBRLJAVI: Kamion otkinuo vrata na Tesla Model X nakon automatskog otvaranja! (VIDEO)

Advertisement

Jedan vlasnik iz Australije tvrdi da je elektronika na njegovoj Tesli Model X ‘pobrljavila’ i automatski otvorila vrata dok je vozilo bilo parkirano na ulici, i to tik ispred kamiona koji je ta vrata otkinuo u punoj brzini!

Novi automobil u ponudi Tesla Motorsa, Model X, još je napredniji u odnosu na famozni Model S, a jedna od opcija jeste i automatsko otvaranje vozačkih i suvozačkih vrata, kada se dva puta pritisne taster za otključavanje vozila.

No, koliko je to komforno, izgleda da zna da napravi i problem, naročito ako elektronika „pobrljavi“, kao što tvrdi doktor Sam Kovac iz Australije, čija se Tesla Model X sama otključala dok je bila parkirana na ulici, a vrata počela da otvaraju taman pre nego što je naleteo kamion!

Rezultat toga jesu otkinuta desna vrata (vozačka, u ovom slučaju!), kao i preplašeni vozač kamiona, koji je pomislio da zajedno sa vratima, nije možda „pokupio“ i vozača Tesle. Kako u Tesla Motorsu navode, ovo nije njihova greška, iako vlasnik vozila tvrdi da je za to vreme bio u ordinaciji i da nikako nije mogao da pritisne taster za otključavanje vozila, i to dva put, što aktivira automatsko otvaranje vrata.

Izvor: topspeed.rs

Komentari korisnika: