Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Kad si bogat šeik: Naručio divovski auto s deset točkova (VIDEO) Reviewed by Momizat on . Vozilo je nazvao Dhabiyan, a za njegovu izradu korišteni su dijelovi nekoliko različitih serijskih vozila Dok obični smrtnici svoje bizarne automobilske fantazi Vozilo je nazvao Dhabiyan, a za njegovu izradu korišteni su dijelovi nekoliko različitih serijskih vozila Dok obični smrtnici svoje bizarne automobilske fantazi Rating: 0

Kad si bogat šeik: Naručio divovski auto s deset točkova (VIDEO)

Advertisement

Vozilo je nazvao Dhabiyan, a za njegovu izradu korišteni su dijelovi nekoliko različitih serijskih vozila

Dok obični smrtnici svoje bizarne automobilske fantazije žive tek kroz videoigrice ili TV emisije, jedan čovjek svoje snove realizira u stvarnome životu. Šeik Hamad Bin Hamdan iz Abu Dhabija je kolekcionar automobila i fanatik najviše kategorije, a velika razlika između njega i običnih automobilskih entuzijasta su nafta i novac – mnogo novca.

Za svoju je svadbu od Mercedesa naručio automobile po posebnoj želji: po jednu S-klasu za svaku duginu boju (karoserija, unutrašnjost, kotači, sve u boji). Zbog toga je dobio nadimak ‘The Rainbow Sheikh’. Poznat je i po bizarnoj kreaciji Dodge Power Wagona u mjerili 61 : 1 (dobro ste pročitali), koji teži oko 50 tona. U njemu je luksuzna spavaća soba, a teretni prostor koristi kao veliku terasu.

Njegova najnovija kreacija zove se Dhabiyan, ima deset masivnih točkova, baziran je na vojnome transportnom vozilu Oshkosh M1075, a za njegovu izradu korišteni su i dijelovi s nekoliko različitih serijskih vozila. Lako prepoznatljiva kabina je od Jeep Wranglera, žmigavci od Forda Super Duty, a stražnja svjetla i branik od Dodge Darta.

Izvor: autostart.24sata.hr

Komentari korisnika: