Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Kako izgleda kada najskuplji auto na svijetu napušta ženevski salon (VIDEO) Reviewed by Momizat on . Kada jedan auto košta 16,7 miliona evra, a vaš je posao da ga izvezete iz sajamske hale u kojoj je bio izložen, bićete oprezni, veoma oprezni. U nedelju je okon Kada jedan auto košta 16,7 miliona evra, a vaš je posao da ga izvezete iz sajamske hale u kojoj je bio izložen, bićete oprezni, veoma oprezni. U nedelju je okon Rating: 0

Kako izgleda kada najskuplji auto na svijetu napušta ženevski salon (VIDEO)

Advertisement

Kada jedan auto košta 16,7 miliona evra, a vaš je posao da ga izvezete iz sajamske hale u kojoj je bio izložen, bićete oprezni, veoma oprezni.

U nedelju je okončan 89. međunarodni salon automobila u Ženevi, a izlagači su nakon zatvaranja kapija za posetioce polako počeli da odvoze eksponate na četiri točka, među kojima su bili i neki izuzetno vredni primerci.

Ipak, među njima se izdvaja jedan model – unikatni Bugatti La Voiture Noire (“crni auto”). Baziran je na standardnoj verziji Bugattija Chiron, a u skladu da svojim nazivom ofarban je u crno, dok je ručno rađena karoserija napravljena je od ugljeničnih vlakana.

Pored toga što se radi o jedinstvenom automobilu – više neće biti izrađen nijedan takav – ono što izdvaja Bugatti La Voiture Noire od drugih sličnih hipersportskih modela je njegova astronomska cena.

Sa 16,7 miliona evra ovaj Bugatti ne samo što je bio najskuplji četvorotočkaš na sajmu u Ženevi, već je to najskuplji novi auto svih vremena.

A kada vam je posao da jedno takvo vozilo provezete kroz lavirint štandova do izlaza iz Ženevskom sajma, bićete izuzetno oprezni kako ga ne biste slučajno ogrebali.

Pogledajte video:

Izvor: b92.net

Komentari korisnika: