Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Kako konvertovati Bugatti Veyron da bude ‘zabavniji’?! (VIDEO) Reviewed by Momizat on . Od ekipe koja nam je pokazala zašto zamena ulja na Bugatti Veyronu košta 21.000 dolara, stiže i recept za krofne Bugatti Veyron je i dalje remek delo automobils Od ekipe koja nam je pokazala zašto zamena ulja na Bugatti Veyronu košta 21.000 dolara, stiže i recept za krofne Bugatti Veyron je i dalje remek delo automobils Rating: 0

Kako konvertovati Bugatti Veyron da bude ‘zabavniji’?! (VIDEO)

Advertisement

Od ekipe koja nam je pokazala zašto zamena ulja na Bugatti Veyronu košta 21.000 dolara, stiže i recept za krofne

Bugatti Veyron je i dalje remek delo automobilske industrije. U stanju je da dostigne neverovatne brzine, ali to i dalje nije dovoljno uzbudljivo za neke. Neki ljudi bi jednostavno da uživaju u čarima proklizavanja i pravljenja “krofni” svojim automobilom. Problem na koji vlasnici Veyrona koji žele da prave “krofne” nailaze je njegov AWD pogon, koji jednostavno pruža previše trakcije. Kako bi krofne sa Bugattijem postale realnost, moraju se izvršiti određene izmene na pogonskom skopu automobila. Houston Crosta je vlasnik “Royalty Exotic Cars” u Las Vegasu, kao i vlasnik Bugatti Veyrona iz 2008. godine. Pored toga, on želi da pravi krofne sa svojim Veyronom, te se u priloženom videu upušta u otklanjanje prednjih poluosovina iz diferencijala, uz pomoć svog mehaničara, Jesse Tanga.

Ipak, umesto da samo izvade poluosovine, Crosta i Tang su otklonili i ceo prednji diferencijal. Iako deo sa skidanjem diferencijala nije priložen, definitivno možemo videti kako otklanjaju poluosovine. Kada su završili sa “operacijom”, Crosta se uputio na test vožnju, kako bi otkrio potencijalne probleme ili neželjene lampice na instrument tabli. Nekim čudom, Crosta nije primetio ništa neuobičajeno, osim znatno manjeg radijusa okretanja i lakšeg osećaja na upravljaču. Kao što možete pretpostaviti, krofne za Veyron sa ovakvom postavkom nisu nikakav izazov. Rezultat prenošenja 1200 KS iz W16 agregata sa četiri turbo punjača na zadnje točkove je kraj skupim pneumaticima širine 365 mm. Ono što bismo voleli da znamo je da li su se upalile neke “lampice” nakon malo duže vožnje. Pomalo je čudno da Veyronov sistem nije primetio da mu “nešto” fali, i da “nešto” tu ne štima. U svakom slučaju, skidamo kapu bilo kome ko je voljan da “žrtvuje” svoj milionski automobil, kako bi postao još zabavniji, makar to bila vrlo retka Mansory Vivere verzija Veyrona.

Izvor: Dmotion.rs

Komentari korisnika: