Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Kako pravilno dosipati motorno ulje? (VIDEO) Reviewed by Momizat on . Da li je to uopšte bitno? Čini se da jeste. Uglavnom smo svi tokom svoje vozačke karijere dosipali ulje u motor, kada bi nivo otišao ispod optimalne vrednosti. Da li je to uopšte bitno? Čini se da jeste. Uglavnom smo svi tokom svoje vozačke karijere dosipali ulje u motor, kada bi nivo otišao ispod optimalne vrednosti. Rating: 0

Kako pravilno dosipati motorno ulje? (VIDEO)

Advertisement

Da li je to uopšte bitno? Čini se da jeste.

Uglavnom smo svi tokom svoje vozačke karijere dosipali ulje u motor, kada bi nivo otišao ispod optimalne vrednosti. Naravno, uglavnom bismo doživeli onaj „talas“ sredinom sipanja, koji bi nam „pomerio nišan“. To baš i nije najgora stvar koja može da se desi motoru, ali zamašćivanje „dekle“ svakako nije „higijenski“. Ukoliko ulje ode na izduvnu granu, „uživaćemo“ neko vreme u „zagorelom“ mirisu.

Video klip FCP Eura objašnjava kako izbeći navalu tečnosti iz boce, i kako pravilno i tečno sipati. Izgleda da smo sve radili kako ne treba.

Većina litarskih boca ima grlo smešteno na jednu stranu, a uobičajen način je da se ivica stavi na otvor poklopca ventila i da se tako sipa. To znači da je većina ulja iznad ivice, što prouzrokuje da vazduh bude zarobljen u boci dok ulje izlazi.

Umesto toga, kako je demonstrirano u video klipu, treba raditi upravo suprotno, tako da ulje bude ispod ivice otvora. Naravno, malo „nišanjenja“ je ovde potrebno, a krpa uvek može da uskoči u pomoć.

Izvor: autorepublika.com

Komentari korisnika: