Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Kako su se mijenjali policijski Fordovi kroz istoriju (VIDEO) Reviewed by Momizat on . Ford je objavio zanimljivu animaciju na kojoj su prikazani patrolni automobili koje je od 1950-tih ta kompanija izrađivala za potrebe snaga reda u SAD. Ford je Ford je objavio zanimljivu animaciju na kojoj su prikazani patrolni automobili koje je od 1950-tih ta kompanija izrađivala za potrebe snaga reda u SAD. Ford je Rating: 0

Kako su se mijenjali policijski Fordovi kroz istoriju (VIDEO)

Advertisement

Ford je objavio zanimljivu animaciju na kojoj su prikazani patrolni automobili koje je od 1950-tih ta kompanija izrađivala za potrebe snaga reda u SAD.

Ford je decenijama veoma popularan kao policijski patrolni automobil u Americi, a jedan od značajnijih modela bio je Mainline u sedan verziji, koji otvara ovaj kratki video.

Interceptor iz 1952. imao je za to vreme impozantni V8 motor sa 125 ks, dok se 4 godine kasnije pojavio unapređeni model sa čak 215 konjskih snaga.

Policijski Fordovi vremenom postajali sve moćniji, pa su tako početkom 70-tih imali motore od preko 400 “konja”.

U skladu sa savremenim trendovima u automobilskoj industriji, najnoviji policijski Ford Fusion (u Evropi poznat kao Mondeo) ima hibridni pogon u čijem je srcu twin-turbo EcoBoost V6 agregat.

U nastavku možete pogledati kako su se menjali policijski Fordovi u poslednjih 60-ak godina:

Izvor: b92.net

Komentari korisnika: