Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Kalle Rovanpera – sa šesnaest godina za volanom WRC automobila! (VIDEO) Reviewed by Momizat on . On ima samo šesnaest godina. Kada su videli njegovo znanje i umeće za volanom takmičarskog automobila specifikacije WRC, za njega su se zainteresovali i timovi On ima samo šesnaest godina. Kada su videli njegovo znanje i umeće za volanom takmičarskog automobila specifikacije WRC, za njega su se zainteresovali i timovi Rating: 0

Kalle Rovanpera – sa šesnaest godina za volanom WRC automobila! (VIDEO)

Advertisement

On ima samo šesnaest godina. Kada su videli njegovo znanje i umeće za volanom takmičarskog automobila specifikacije WRC, za njega su se zainteresovali i timovi iz FIA Svetskog reli šampionata. Njegovo ime je Kalle Rovanpera. Pogađajte kako mu se zove tata…

Kada vam je tata Harri Rovanpera, sigurno nećete voleti divne umetničke sportove ili fudbal, već reli. Sin automobiliste, koji je nastupao u FIA Svetskom reli šampionatu od 1993. do 2006. godine, za timove Seat, Peugeo, Mitsubishi i Red Bull Škoda, iznenadio je kompletnu svetsku reli scenu.

Kada je imao samo osam godina, on nas je sve iznenadio svojim sposobnostima za volanom Toyote Starlet. Ovaj zanimljiv momak je nastavio da vredno radi. Ove godine, stigao je do šampionske titule u reli šampionatu Letonije, vozivši Škoda Fabiju S2000 i R5. Nedavno je na Motor Show Memorial Betega nastupio u Ford Fiestu RS WRC. Brži od njega bio je samo Elfyn Evans, takođe za volanom Ford Fieste RS WRC.

Upravo je na Elfyna Evansa, koji iza sebe ima kompletnu sezonu u WRC-u, Kalle ostavio veliki utisak. “On ima takvu brzinu, da bi mogao da nastupa u svetskom šampionatu. Tačno je da je dugo za volanom, ali bez obzira… Sa šesnaest godina! U njegovim godinama, WRC nisam ni sanjao.” – izjavio je Evans.

Međutim, Kalle ima jedan mali problem – previše je mlad, da bi mogao da se takmiči. Ni u domaćoj Finskoj ne može da učestvuje u šampionatu, i zato je ove godine vozio u Letoniji. Problem je, što bez vozačke dozvole, Kalle ne može da učestvuje u saobraćaju.

Pogledajte kako je Kalle nedavno vozio Ford Fiestu RS WRC:

Izvor: automagazin.rs

Komentari korisnika: