Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

KAMIONI i AUTOMOBILI, a sad nam stižu i MOTORI BEZ VOZAČA (VIDEO) Reviewed by Momizat on . Kad govorimo o autonomnim vozilima, najčešće mislimo na automobile i kamione. Međutim, u AB Dynamics taj pojam su proširili i na motore. Uzeli su BMW C1, opremi Kad govorimo o autonomnim vozilima, najčešće mislimo na automobile i kamione. Međutim, u AB Dynamics taj pojam su proširili i na motore. Uzeli su BMW C1, opremi Rating: 0

KAMIONI i AUTOMOBILI, a sad nam stižu i MOTORI BEZ VOZAČA (VIDEO)

Advertisement

Kad govorimo o autonomnim vozilima, najčešće mislimo na automobile i kamione. Međutim, u AB Dynamics taj pojam su proširili i na motore. Uzeli su BMW C1, opremili ga gomilom senzora i AB-ovim softverom za autonomna vozila i pustili na put. Na zatvoren put, namenjen testiranju, da budemo precizni.

U svim testiranjima njihov autonomni BMW C1 svoj posao je odradio besprekorno, javlja Zimo.co. U AB Dynamics su uvereni da će njihov softver i sistem senzora koji bilo koji motor pretvaraju u autonomni motor, biti od velike pomoći u testiranju autonomnih automobila i drugih vozila.

Naime, da bi vozila mogla da se “snađu” u kompleksnim scenarijima koji se mogu dogoditi na putu, u celu jednačinu treba uvrstiti i vozače motora. Autonomni motor, za koji nije potreban vozač, olakšao bi izvođenje takvih scenarija.

To ne znači da će ljubitelji motora u budućnosti užitak vožnje prepustiti samom motoru, već da će inženjeri koji rade na razvoju autonomnih vozila lakše predvideti sve situacije u kojima bi se autonomno vozilo moglo naći, pa i onu u kojoj vozači iskorišćavaju opreznost autonomnog vozila.

Kako jedno takvo testiranje izgleda, pogledajte u snimku.

Izvor: nezavisne.com

Komentari korisnika: