Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Kinezi ‘klonirali’ BMW-ov model iz daleke 1955 (VIDEO) Reviewed by Momizat on . Čuvena BMW 'iseta', koja je originalno predstavljena u Evropi polovinom 20. veka, u kineskoj verziji iz 21. veka dobila je duže međuosovinsko rastojanje i dodat Čuvena BMW 'iseta', koja je originalno predstavljena u Evropi polovinom 20. veka, u kineskoj verziji iz 21. veka dobila je duže međuosovinsko rastojanje i dodat Rating: 0

Kinezi ‘klonirali’ BMW-ov model iz daleke 1955 (VIDEO)

Advertisement

Čuvena BMW ‘iseta’, koja je originalno predstavljena u Evropi polovinom 20. veka, u kineskoj verziji iz 21. veka dobila je duže međuosovinsko rastojanje i dodatni par vrata.

Nije retkost da kineski proizvođači automobila, koji svoja vozila prodaju isključivo na domaćem tržištu, odluče da prekopiraju dizajn nekog popularnog savremenog modela sa Zapada. Ovog puta, inspiraciju za “kloniranje” pronašli su u jednom neobičnom vozilu starom 60-ak godina.

U pitanju je BMW-ova “iseta”, koja je u automobilskoj istoriji uglavnom poznata kao mali gradski dvosed, mada je u jednom kraćem periodu krajem ’50-tih izrađivana i u produženoj varijanti, poput ove kineske, sa dva reda sedišta i prostorom za 4 putnika.

Moderna inkarnacija “isete” iz Kine nosi oznaku Eagle EG6330K i po dizajnu spoljašnjosti veoma liči na nekadašnju produženu verziju koja se polovinom 20.veka prodavala kao BMW 600.

Najveća vizuelna razlika je u prednjim vratima – kod originalne “isete” postajala su jedna prednja vrata, sasvim napred, kroz koja su ulazili vozač i suvozač, dok su se Kinezi odlučili za konvencionalno rešenje sa dvoja vrata na bočnim stranama vozila.

Pogled u u unutrašnjost, međutim, odaje utisak da se nalazite u kabini nekog savremenog automobila.

Umesto malenog benzinca, koji je pogonio originalnu “isetu”, kineski “klon” ima elektromotor od svega 5,3 ks. Električna energija čuva se u baterijama kapaciteta 72 kWh, a Eagle EG6330K ima autonomiju u vožnji od oko 120 km i može da razvije maksimalnih 60 km/h.

Proizvođač nije objavio cenu ovog vozila, ali procenjuje se da bi Eagle EG6330K mogao da košta oko 4.000 dolara. U fabrici ističu da je namenjen mlađoj populaciji koja živi u velikim gradovima u Kini.

Izvor: b92.net

Komentari korisnika: