Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Kinezi tvrde da su proizveli najpouzdanije terensko vozilo na svijetu – BJ80 (VIDEO) Reviewed by Momizat on . Ljubitelji automobila znaju da proizvođači, hajde da to razblažimo pa kažemo, umeju da preteraju prilkom najava svog vozila, pa često upotrebljavaju termine ili Ljubitelji automobila znaju da proizvođači, hajde da to razblažimo pa kažemo, umeju da preteraju prilkom najava svog vozila, pa često upotrebljavaju termine ili Rating: 0

Kinezi tvrde da su proizveli najpouzdanije terensko vozilo na svijetu – BJ80 (VIDEO)

Advertisement

Ljubitelji automobila znaju da proizvođači, hajde da to razblažimo pa kažemo, umeju da preteraju prilkom najava svog vozila, pa često upotrebljavaju termine ili kovanice poput: “vodeći u klasi”, “prvi ikada” ili “legendarni”. Stoga, i ovu najavu iz Kine treba primiti sa “blagom” dozom rezerve.

Prema navodima kineskog onlajn izdanja South China Morning Post, vojne strukture te zemlje su ocenile SUV model iz lokalne proizvodnje BJ80 kao “najpouzdanije terensko vozilo na svetu”, a na osnovu rezultata koje je BJ80 postigao na zahtevnim testovima sprovedenim na nepristupačnim terenima, gde je postigao čak sedam puta bolji skor od neimenovanog krosovera luskuzne marke Mercedes-Benz SUV.

Kineski medij je preneo ocenu istraživača iz oblasti inženjeringa, sa Univerziteta Hunan, koji je testiranom modelu dodelio ocenu 11, na skali od 1 do 10.

“Rezultat je neverovatno dobar, imajući u vidu kroz šta je sve BJ80 morao da prođe tokom testiranja,” izjavio je Song Kai, istraživač saradnik u oblasti strukturalnog zamora automobila na Koledžu za mašinstvo i automobilski inženjering, na Univerzitetu Hunan, lociranom u centralnoj Kini.

“U uslovima eksploatacije kakvi su karakteristični za vojne potrebe, vozilo se amortizuje deset puta bržim tempom nego u prilikama kada se koristi za civilne potrebe,” dodao je Song, koji nije učestvovao u razvoju modela BJ80. “Ukoliko je rezultat tačan, vozilo je prošlo celokupan test sa samo dva ili tri sitnija defekta. Za jedan serijski model, to je skoro čudesno.”

Da dodamo još da se u Kini proizvede oko 29 miliona motornih vozila na godišnjoj osnovi, što je ekvivalentno obimu proizvodnje automobila u SAD, Japanu, Nemačkoj i Indiji, ali u zbiru.

Izvor: autorepublika.com

Komentari korisnika: